Érmek a Serdülő és Ifjúsági Országos Bajnokságról

Befejeződött a serdülő és ifjúsági Országos Úszó Bajnokság, mely 2020.11.12-15-e között került megrendezésre Budapesten.
A Komáromi Úszóklub SE-t Nagy Nikoletta, Dikácz Bence és Takács Fábió képviselte.
Mind a három serdülő úszónk bajnoki pontot érő helyezést ért el.
Összesen egy ezüst- és egy bronzérem, egy negyedik, két ötödik és egy hatodik hely lett az eredménye az elmúlt időszak heroikus küzdelmének.
 

Beigazolódott az a bölcsesség, hogy a „Főnök döntetlenre játszik.”, hiszen ez az év arról szólt, hogy amit lehetett, elvettek tőlünk, de mi leszegett fejjel dolgoztunk, mentünk előre, és a végén letettük az asztalra az eredményeket.
Az elveszített támogatásaink és egy budapesti csapat által elcsatolt triatlon szakosztályunk bevétel kiesését 50%-s díjemeléssel kompenzáltuk. Fáztunk és áztunk a júniusi hűvös, csapadékos időjárás során a nyitott medencés edzéseken, de csináltuk, róttuk a köröket, gyűltek a kilométerek. Nem lehetett alkalmazni a klasszikus, jól bevált edzésmódszereket, mert nem volt meg rá a bajnokságig az időkeret, így kísérleteztünk, újítottunk, nem adtuk fel, pedig tudtuk, hogy ebben a szezonban nagy szakmai kompromisszumokat kell kötni.
Aztán az októberi felmérő versenyeken az elvégzett munka eredménye kezdett derengeni. Dikácz Bence 400 m vegyesúszásban és 50 m mellúszásban az országos ranglista élére, 200 m mellen a második helyre vágott, Takács Fábió 200 m pillangóúszásban a ranglistán a negyedik, Nagy Nikoletta ugyanebben a hatodik helyen állt. Soha nem álltunk még ilyen jól, de nem remegett meg a lábunk a téttől. Győzni mentük a bajnokságra!
Ám a verseny előtti napokban atombombaként robbant a hír: a 484/2020. (XI. 10.) Kormány Rendelet 12§. (4) pontja és a Magyar Úszó Szövetség felhívása ellenére sportolóink nem mehetnek be a városi uszodába. A formábahozás eltervezett programja beomlott, de ekkor sem adtuk fel. Tornával próbáltuk menteni a menthetőt, de azért ez nem egyenértékű az úszással.
Ebből a viharverte felkészülési szezonból hozta ki Dikácz Bence nagy és izgalmas csatában Komárom sport történetében először a bajnoksági ezüstérmet 400 m vegyesúszásban, mely egy nagy presztízsértékű versenyszám és ilyen körülmények között tudott mind a három serdülő versenyzőnk bajnoksági pontot érő helyezést elérni.
Bár a bajnoki cím reális és karnyújtásnyira volt, és végül nem sikerült, büszkén és emelt fejjel tértünk haza oda, ahol nem folytathatjuk az edzéseket a következő hetekben. Szerencsére a környező városok uszodái befogadtak bennünket és tudunk dolgozni, hogy egyben maradjon a csapat és ne vesszen kárba az elmúlt évek munkája, ugyanakkor ennek óriási költségei lesznek, amire szívesen fogadunk támogatói felajánlásokat.
Végezetül szeretném megköszönni az összes csapattag szüleinek, hogy elfogadták az 50%-os áremelést, hogy életben tartsák az egyesületet és minden körülmények között kiálltak mellettünk. Külön szeretném megköszönni a támogatását a céges és magánszemély szponzorainknak, akik a lehetőségeikhez képest a saját vagyonukból támogattak bennünket.
Eredmények:
Dikácz Bence: 400 m vegyesúszás ezüstérem, 50 m mellúszás bronzérem, 200 m mellúszás 4. hely, 200 m pillangóúszás 6. hely
Nagy Nikoletta: 200 m pillangóúszás 5. hely, 400 m vegyesúszás 8. hely
Takács Fábió: 200 m pillangóúszás 5. hely
This entry was posted in Verseny eredmények. Bookmark the permalink.

Comments are closed.