Motivációs programjaink

1. Oklevél az első medence hossz (33,3 méter) teljesítése után úszásnemenként

2. Vándor Orka (plüss delfin): a legfiatalabb korcsoportban minden edzés után az a sportoló viheti haza Orkát, aki a csoportvezető edző megítélése szerint a legjobban teljesített az edzésen és a legjobban viselkedett.

3.    Belépő csomag

a. Plüss Orka kabala figura 2.000 Ft

b. Narancs Diapolo szilikon úszós sapka: 2000 Ft logózva

c. Tagsági kártya

d. Összesen: 4000 Ft, finanszírozás: szülők

e. Időzítés: az első MÚSZ megyei alszövetsége előtt teljesített technikai vizsga után

4.    Oklevél technikai vizsga után

5.    Oklevél minden úszóverseny után: annak is legyen sikerélménye, aki versenyen nem nyer érmet, de dolgozott azért, hogy a versenyre eljuthasson

6.    Szorgalom Vándor Kupa

a. Cél: motiválás az edzéslátogatásokhoz, annak is legyen sikerélménye, aki versenyen nem nyer érmet, de szorgalmas

b. Csoportonként 1 kupa, kivéve a legfiatalabb korcsoportot, ahol Vándor Orka helyettesíti a kupát.

c. Szabály: minden hónapban az viheti haza, aki a legtöbbet volt edzésen az adott hónapban, és a viselkedésével nem volt gond. Év végén a legtöbbször megjutalmazott véglegesen megtarthatja a kupát, új évben kezdődik előröl. 2011-ben szeptemberben kezdjük.

d. Finanszírozás: 2000 Ft/kupa, egyesület fizeti.

7.    Kilométer Kupa

a. Cél: motiválás a szorgalmas edzésekhez és jó viselkedéshez, annak is legyen sikerélménye, aki versenyen nem nyer érmet, de szorgalmas

b. Az edzőnek minden edzés után regisztrálnia kell a teljesített távokat

c. Havi leúszott összegzés a faliújságon és a weboldalunkon a hírekben

d. X.250 km teljesítésekor kis méretű kupát, X.500 km teljesítésekor közepes méretű kupát, X.750 km teljesítésekor kis méretű kupát és X.000 km teljesítésekor nagy méretű kupát kap minden sportoló. A kupára van gravírozva a sportoló neve, az élete során teljesített edzés táv és a teljesítés dátuma.

f. Finanszírozás: 1000-2000 Ft/kupa mérettől függően, szülők fizetik.

8. Év végi jutalmak, elismerések

a. Az egyesület minden évben december 16-23. között Ünnepi Közgyűlést tart, melynek célja az edzők beszámolója a befejezett naptári év munkájáról, eredmények és fejlődési trendek ismertetése, illetve a sportolók értékelése és jutalmazása.

b. Oklevél a befejezett naptári év versenyeredményeinek összefoglalásáról: minden sportoló kap a következő adatokkal: verseny helye és időpontja, úszásnem, időeredmény, helyezés és LEN pontszám

c. Oklevél a Magyar Úszó Szövetség Országos ranglistáján elért helyezésekről: minden sportoló kapja a következő adatokkal: az adott úszásnemben a legjobb időeredmény (ez van a MÚSZ online ranglistáján), teljesítés helye és dátuma.

d. A Magyar Úszó Szövetség Országos ranglistáján a legjobb helyezettek kitüntetése

-első tízben szereplő versenyző: nagy méretű kupát kap

-11-20: közepes méretű kupát kap

-21-30: kis méretű kupát kap

-A kupára az alábbi információ van gravírozva: MÚSZ Országos Ranglista évszám, helyezés, versenyszám, melyben az adott helyezést elérte. Amennyiben egy versenyző több versenyszámban is elért 1-30-ig helyezést és más kupa kategóriában teljesített, több kupát is kap. Ha több versenyszámban ért el azonos kupa kategória helyezést, akkor csak egy kupát kap.

e. Szorgalom Kupa eredményhirdetése, átadása korcsoportonként

f. Legjobb magatartású gyerekek dicsérő oklevelet kapnak, az elismert sportolókat a csoport edzője választja ki

g. Legszebb technikával úszó gyerekek korcsoportonként és  úszásnemenként dicsérő oklevelet kapnak, az elismert sportolókat a csoport edzője választja ki.

9. Bajnokok kártyája gyűjtő program

a. A program célja: a gyerekek motiválása a fegyelmezett és szorgalmas viselkedésre edzések alatt.

b. A program részletei:

-Az a gyermek, aki fegyelmezetten és szorgalmasan-becsületesen gyakorolt az edzéseken, kap egy j
utalom pecsétet egy kis jegyzetfüzetbe, melyet az úszónak minden edzésre magával kell hoznia és edzés végén át kell adni az edzőnek, hogy pecsételjen bele, ha megérdemli az úszó. Egy edzésen vagy versenyen kimagasló teljesítményért kettő vagy három pecsétet is lehet gyűjteni. Összesen kettő pecsét szerezhető egy edzésen akkor, ha egy tanuló jelentős technikai fejlődést mutat egy gyakorlatban vagy olyan távolságot teljesített, amely korábban nem ment, illetve egy versenyző egyéni legjobb időeredményt úszik. Három pecsét adható akkor, ha egy versenyző egy edzésen vagy versenyen több versenyszámban is egyéni legjobbat úszik vagy egy versenyszámban rendkívüli mértékben javít egyéni legjobbján.

-Az összegyűjtött pecséteket egy úszóbajnokról készült jutalom kártyára lehet beváltani az alábbiak szerint:

Tanulók, versenyelőkészítő csoportba járók és fitness úszók: 15 pecsét összegyűjtése után válthatják be pecsétjüket egy úszóbajnokról készült jutalom kártyára.

Versenyzők: 20 pecsét összegyűjtése után válthatják be pecsétjüket egy úszóbajnokról készült jutalom kártyára.

c. Év végi vetélkedő: a kártyákon található életrajzi adatokból vetélkedőt rendezünk a karácsonyi ünnepi közgyűlésen, melyben az úszó gyerekek és szüleik egy csapatot alkotva vetélkedhetnek arról, hogy ki tud többet az úszósport legjobb versenyzőiről.

d. Egyéb tudnivalók

– A kártyákon megtalálhatóak a magyar úszósport történet legeredményesebb versenyzői Hajós Alfrédtól Gyurta Dánielig. Jelenleg 21 magyar úszóról készítettünk kártyát, először ezeket lehet összegyűjteni, tervezzük a bővítésüket más magyar illetve külföldi úszóhírességekkel.

-Érdemes a kártyák tárolásához egy gyűjtő tartót vásárolni a papírboltban.

e. Köszönetnyilvánítás

-A kártyákhoz az életrajzi szövegeket és a fotókat Lugasi Helga alelnökünk gyűjtötte össze, köszönjük a munkáját.

-A kártyákat a komarnoi N.A.P. nyomda gyártotta, a nyomtatás összes költsége 210 ezer forint volt, aminek a 90%-át a nyomda szponzori támogatásként elengedte részünkre, ezért nagyon köszönjük Nagy Attila és Nagy Ágnes (nagy Csongor tanulónk szülei) nagylelkű támogatását.

Comments are closed.