Jó tanácsok szülőknek

10 parancsolat az úszó gyermekek szülei részére

A legfontosabb alapelvek a úszó gyermekek szülei részére.

 

Az ideális úszószülő

Ez a cikk egy amerikai edző gondolatait tolmácsolja, mely közvetlen betekintést nyújt abba, hogyan is képzeli el egy edző a biztos hátteret nyújtó szülőt. Brent Ransom, az Ohio állambeli Greater Toledo Aquatic Club egyik vezetőedzője.

 

Hogyan maradjunk boldog úszók?

Martha Capwell Fox írása szülőknek és gyermeküknek is egyaránt fontos lehet. 10 pontban összegzi mire érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük a kiégés lehetőségét.

Mindenkinek lehet egy nehéz napja, van, hogy a kezek és lábak nincsenek összhangban és mázsás súlyként nehezedve ránk próbálunk tovább tempózni. Ha viszont ezek a napok egyre gyakrabban történnek meg és már edzésre sincs kedvünk menni, netán az abbahagyás gondolata is megfordult fejünkben, érdemes a következő tíz tanácsot megfontolni.

 

Motivációs programjaink

Kedves Szülők!

Egyesületünk Elnöksége egy egységes rendszerbe foglalt motivációs programot fogadott el, hogy sportolóinkat motiváljuk minél több edzés látogatására és a szorgalmas illetve fegyelmezett gyakorlásra. A programok egy részét más egyesületektől tanultuk, egy részét mi fejlesztettük ki.
Kérjük, hogy olvassák el, és segítsenek abban, hogy gyermekük is ismerje az elismerési lehetőségeit illetve annak feltételeit!

 

Szörnyeteggé tesszük agyonszeretett gyerekeinket – Krisztina O’Brien cikke

Felnőtt az első olyan generáció, amely sokak szerint „minden realitásérzéket nélkülöz, önző, gyenge és kapzsi”. A pozitív nevelés zászlaja alatt a gyermek önbizalmát kincsként őrző, útjukat egyengető szülők nem is gondolták, hogy az utódok ráfordítás nélkül mindent akaró attitűdje mennyire átformálja – hátrányára – a társadalmat.

 

Könyvajánló – Tihanyi András: Teljesítményfokozó sporttáplálkozás

Comments are closed.