Hazai pályán készülünk az ifjúsági Úszó Világbajnokságra

Dikácz Bence 400 méter vegyesúszásban a júliusi ifjúsági LEN Úszó Európa-bajnokságon elért ötödik helyezést érő időeredményével kvalifikálta magát az ifjúsági FINA Úszó Világbajnokságra, mely augusztus végén kezdődik Limában (Peru).

Bár egyesületünk augusztusban nyári pihenőt tart, és a versenyzőknek valamint az edzőknek egyaránt jólesik a nyári szünet, kellemes és örömteli teher egy világbajnoksági felkészülés, mely nagyon ritkán adatik meg.

Az augusztusi edzésekhez két külföldi edzőtábor lehetőséget is kaptunk, mégis a hazai pályát választottuk, mert az ifi EB előtt kétszer is voltunk mediterrán edzőtáborban, ami kiváló volt, de az ősi mondás azért mégis csak igaz: „Mindenütt jó, de a legjobb otthon!”. Az eddigi jól sikerült versenyekre is Komáromban, a Brigetio Gyógyfürdő fedett uszodájában illetve a nyitott sportmedencéjében készültünk fel, ez utóbbinak pedig a nyári hónapokban különleges varázsa van, melyet a szép park, a napsütés, a különleges árnyékok és a kellemes víz biztosít, így a megfelelő technikai feltételek mellett a hangulat is motiváló számunkra, hogy hazai létesítményben dolgozzunk.

Bencéhez társult edzőpartnernek Samuel Kostál Pozsonyból, aki néhány hete az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronzérmes lett 200 m pillangó- és 400 m vegyesúszásban, így elmondható, hogy a világbajnokságra együtt készül két olyan vegyesúszó, akik az európai korosztályos élvonalhoz tartoznak.

Dikácz Bence és Samuel Kostál a reggeli mellúszó edzés végén…

Ezúton szeretnénk megköszönni a Brigetio Gyógyfürdő dolgozóinak az edzéslehetőséget!

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.