2/2019. elnökségi megbeszélés határozatai

A Komáromi Úszóklub SE Elnöksége 2019.11.21-n tartotta 2/2019. elnökségi megbeszélését. A határozatok összefoglalása a következő oldalon található.

Az egyesület pénzügyei a negyedik negyedévre jól alakultak a következőknek köszönhetően:;Komárom Város Önkormányzatának képviselőtestülete jelentősen növelte a csapatnak nyújtott támogatást, hogy az uszodai pályabérlet árának növekedését ne kelljen a szülőkre terhelni. A Magyar Úszó Szövetség jelentősen nagyobb támogatást adott az úszásoktatás működtetésére, mint amennyit tavaly és amivel terveztünk a pénzügyi terv összeállításakor.A nevezési díjak szülőkre hárításával hatékonyabb lett a versenyeken a részvétel és kevesebb lett a nevezési díj költség.

A kedvező pénzügyi helyzetre való tekintettel az Elnökség úgy határozott, hogy a szülőknek nem kell kifizetni a nevezési díjat a 2019.11.02 Pápán, 2019.11.09 Szombathelyen, 2019.11.23 Veszprémben, 2019.11.30 Székesfehérváron  és 2019.12.08 Tatabányány megrendezett versenyek után.

Az Elnökség kielemezte az eddigi sportszolgáltatási díj és támogatás elosztási modell előnyeit és hátrányait. Megállapította, hogy a jelenlegi árazási struktúrában a szülők részére nem érzékelhető, hogy mekkora támogatásokhoz jutnak hozzá feltételek nélkül, ezért gyakran alakulnak ki az Elnökség és az edzők által meghatározott célokkal ellentétes helyzetek, melyek megnehezítik a támogatások megszerzését. Erre való tekinttel az Elnökség új sportszolgáltatási és támogatás elosztási modellt dolgozott ki, amely transzparensé teszi a sportszolgáltatás átlagköltségét valamint érzékelhető lesz, hogy az átlag költségből mekkora támogatásokat kapnak meg a szülők. A támogatásokból finanszírozott kedvezmények a jövőben nem a kimagasló sporteredményekhez lesznek kötve, hanem a versenyeken való aktív részvételekhez, egyrészt azért, mert a sportolónak ez az érdeke, másrészt a támogatók számára ez a legfontosabb, továbbá az új támogatási modellel a döntő többségnek csökken az edzések és a versenyzés együttes költsége. Az Elnökség meghatározta a kedvezmények megszerzésének pontos feltételeit is. 2020. januárjában az Elnökség tartani fog a szülők részére egy részletes tájékoztatást a témával kapcsolatban, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a változás.

 

Részletes jegyzőkönyv a következő hivatkozással érhető el: jegyzőkönyv

This entry was posted in Elnökségi határozatok. Bookmark the permalink.

Comments are closed.