Újabb komáromi úszók a Jövő Bajnokai tehetség gondozó programban

A Magyar Úszó Szövetség 2013-ban indította el a Jövő Bajnokai elnevezésű tehetség gondozó programját, hogy hazánk legtehetségesebb 10 éves korú úszóit felkutassa és támogassa fejlődésüket annak reményében, hogy közülük minél többen kerülhessenek be először a korosztályos, majd később a felnőtt válogatottba azért, hogy ők képviselhessék Magyarországot a nemzetközi úszóversenyeken.

Gálik Krisztiánnagy_nikoletta

A tehetség gondozó program hét régióban zajlik, a regionális keret létszáma szigorúan kötött, amelybe kizárólag a válogatást megelőző év versenyeredményei és a klub edzők értékelése alapján lehet bekerülni. A kiválasztást az adott régió munkáját irányító edző és a Magyar Úszó Szövetség szakfelügyelője végzi el. A program résztvevőinek minden hónapban felmérő edzésen kell részt venni, ahol egyrészt 200 m vegyesúszásban és egy választott úszásnem 100 méteres vagy 50 méteres távján kell tesztet úszni, másrészt a régió legjobb úszóinak egy közös, nehéz edzésen kell megmérkőzni egymással. A foglalkozásokon lehetőség van a régió klub edzőitől is tanulni illetve a régiót támogató világhírű magyar úszóbajnokokkal találkozni. A régiós edzést minden évben egy alkalommal meglátogatja a Magyar Úszó Válogatott Szövetségi Kapitánya illetve a Magyar Utánpótlás Úszó Válogatott Szövetségi Kapitánya is, akik tanácsokkal látják el a fiatal úszókat.

A keretben 10-12 éves korban lehet szerepelni, minden évben van frissítés és csak a legjobban teljesítők maradhatnak bent. 13 éves kortól a legkiemelkedőbb úszók meghívást kapnak a korosztályos válogatottba. Csapatunkból először, a program indulásakor Orbán Gréta kapott meghívót a keretbe, majd a következő évben Máté Eszter, Szabó Dávid és Fábián Viktória is bekerült. A válogatások után jelenleg Máté Eszter és Szabó Dávid maradhatott bent és újabb tagként jutott be Gálik Krisztián illetve Nagy Nikoletta. Tehát jelenleg négyen képviselik városunk úszó sportját az ország legügyesebb úszói között, remélhetőleg hosszú évekig!

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.