1/2011. Elnökségi megbeszélés 2011.03.29

Jegyzőkönyv

Készült a Komthermál Kft. Úszóklub SE Elnökségi megbeszélésén 2011. március 29-én az egyesület székhelyén (2900 Komárom, Táncsics M. u. 34.)

Jelen vannak: a jelenléti ív szerint: Both András, Hajtman István (Tóth Boldizsárt helyettesíti), Varga Károly, Szeidl Balázs

 

Szeidl Balázs az Úszóklub SE elnöke üdvözölte a megjelenteket és megállapította, hogy az elnökség határozatképes, mert 100%-ban jelen van minden elnökségi tag. Tóth Boldizsár elnökségi tagot Hajtman István helyettesítette Tóth Boldizsár megbízásából.

Az Elnökség tagjai egyhangú szavazatukkal felkérték Szeidl Balázs elnököt az Elnökségi megbeszélés levezetésére, Varga Károlyt a jegyzőkönyv vezetésére, valamint Both Andrást a jegyzőköny hitelesítésére.

 

Ezt követően Szeidl Balázs elnök ismertette elnökségi mandátumának időszakára vonatkozó részletes terveit:

 

Az elnök célja a mandátumának ideje alatt:

 

Az Úszóklub tevékenységi-, szervezeti és gazdasági színvonalának fejlesztése, tagok létszámának bővítése.

Más szóval olyan színvonalú klubot szeretnék a jelenlegiből fejleszteni, ahol olyan versenyzőket nevelünk, akik országos szinten versenyképes eredményekre képesek, illetve szeretném biztosítani, hogy minél több gyermek tanul meg színvonalas körülmények között úszni, és gyerekek illetve felnőttek a jelenleginél nagyobb létszámban rekreációs céllal vesznek részt irányított uszodai foglalkozásokon.

 

1. Tevékenységi színvonal fejlesztésének területei

a. Úszásoktatás

b. Rekreációs úszás: gyermek és felnőtt

c. Versenyúszás: gyermek és szenior

2. Tagok létszámának növelése

a. Tagok: sportoló személyek, akik úszás tanulás, rekreációs- vagy versenyúszási céllal vesznek részt a klub munkájában

b. Pártoló tagok: akik a tagok munkáját segítik a szervezet irányításával, anyagi feltételeinek fejlesztésével, a klub tevékenységét (pl. rendezvények lebonyolítása) segítik

3. S Szervezeti fejlesztés

a. Klub vezetősége

i. Az elnökségnek alárendelve működjön egy technikai vezetőség, akik szakosodnak a klub sporttevékenységének irányítására

1. Úszásoktatási program vezető

2. Rekreációs úszás program vezető

3. Versenyúszás program vezető

ii. Az elnökségnek alárendelve működjön egy gazdasági vezetőség, akik szakosodnak a klub gazdasági irányítására

1. Gazdasái vezető: könyvelés, pénzügyi beszámolók készítése, pénztár kezelés

2. Marketing vezető: tagtoborzási programok, rendezvények főszervezője (úszóversenyek, úszótáborok, klubrendezvények), kommunikáció (nyomtatott pl. plakátok-, szórólapok-, reklámok készítése; elektronikus pl. internet, direkt email stb.), úszóklub egyenruházatának megtervezése

3. Jogász: szerződések előkészítése, elnökségi és taggyűlési határozatok jogi tanácsadása, jogi képviselet egyéb ügyekben

4. Adminisztrációs asszisztens

4. Gazdasági fejlesztés

a. Tagdíj hozzájárulások fejlesztése

i. A tagdíjakból befolyt összegeknek egy biztonságos működési alapot kell jelenteni

ii. Gazdasági számítással meg kell határozni, hogy mennyi tagra van szükség és mennyi tagdíjat kell begyűjteni gyermekektől és felnőttektől ahhoz, hogy az előző célt elérjük, tagdíj mértékének elvei

1. Felnőtt, szenior tagok fizessenek a legtöbbet

2. Az úszásoktatási proram résztvevői fizessenek a legkevesebbet

3. A versenyúszók és rekreációs úszók fizessenek az előző kettő érték között

b. Támogatások

i. Komárom Város Önkörmányzata, mint szponzor

ii. Pályázatok

iii. Céges szponzorok reklám lehetőségért

iv. Mecénások

v. Adó 1% gyűjtése

 

 

A 2011/I. számú Elnökségi megbeszélés határozatai

 

1./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: tagok, pártoló tagok szerepének tisztázása, tagsági státusz változásainak kidolgozására az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

-Az Elnök megkeresi a jelenlegi tagokat és tisztázza, hogy a jövőben tagok kívánnak-e lenni, ha igen, akkor a tagokra vagy a pártoló tagokra vonatkozó kötelezettségek szerint vehetnek részt a klub munkájában. Amennyiben a jelenlegi tag nem kíván tag maradni, kilépési nyilatkozatot tesz és tagsága megszűnik, vagy az Elnökség törli a tagságát összhangban az egyesület Alapszabályával.

-A jelenleg versenyúszó edzésre járó gyerekeknek be kell lépni az egyesületbe tagként.

-Rekreációs úszásra járó gyerekeknek be kell lépni az egyesületbe tagként.

 

2./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: a Komthermál Kft., mint nem természetes személy tag szerepvállalása (humán erőforrás, szponzorálás, uszoda használati támogatás) az Úszóklub SE működtetésével kapcsolatban az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

-Mivel Kovács Lászlóné nem vállalja a továbbiakban a gazdasági vezetést, illetve befejezi a könyvelést 2011. április 30-ig és átadja egy új könyvelőnek, ezért az Elnökség megbízza az Elnököt, hogy keressen egy új könyvelőt. Az Elnökség támogatja, hogy a könyvelést és a pénztár vezetést a Solymos Kft. végezze, amennyiben elvállalja.

-Az adminisztratív támogatást a továbbiakban nem vállalja Molnár Gyöngyi, ezért a továbbiakban adminisztratív asszisztens nélkül működünk tovább, viszont a egyesület levelezése marad a jelenlegi helyszínen, a Komthermál Kft. irodájában.

-A Komthermál Kft. vállalja, hogy évi 150.000 forinttal szponzorálja az egyesületet, erről a felek szerződést kötnek.

-A jelenleg érvényben lévő pályaelosztást, melyet az Elnök bemutatott ezen a megbeszélésen a Komthermál Kft. támogatja és engedélyezi.

 

3./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: szakosztályok létrehozásának előkészítése, szakosztály vezetők-, vezető tisztségviselők szerepének meghatározása területén az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

Az Elnökség létrehozza Komthermál Kft. Úszóklub SE Technikai Vezetőségét az alábbi felosztással és vezetőkkel:

-Úszásoktatási program, vezetője Both András

-Rekreációs progam, vezetője Lugasi Helga

-Versenyúszó program, vezetője Szeidl Balázs

A Technikai Vezetőség munkáját az Elnök irányítja. A vezetőség tagjai díjazásban nem részesülnek.

Az Elnökség létrehozza Komthermál Kft. Úszóklub SE Gazdasági Vezetőségét az alábbi felosztással és vezetőkkel:

-Marketing vezető: Lugasi Helga

-Gazdasági vezető: egyeztetés alatt

A Gazdasági Vezetőség munkáját az Elnök irányítja. A Marketing vezető díjazásban nem részesül, a Gazdasági vezetővel az Elnök megbízási szerződést köt mely tartalmazza a megbízási díjat.

 

4./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: az Elnökség és a vezető tisztségviselők együttműködésének meghatározása tekintetében (megbeszélések gyakorisága, tervek és jelentések elkészítésének módja) az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

-A Technikai Vezetőség és a Gazdasági Vezetőség negyedévente megbeszéléseket tart, ahol ismertetik a következő időszak terveit és az előző időszakban elvégzett feladatokat. A megbeszélések összehívásáért az Elnök a felelős.

 

5./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: edzőkkel és oktatókkal kapcsolatos szerződéses lehetőségek kidolgozása területén hivatkozva a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79.§ (1) bekezdésének f) pontja, a 77. § p) pontja, a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékéről szóló, többször módosított 157/2004 (V.18.) Kormányrendeletre és a Magyar Úszó Szövetség által elfogadott képesítési szabályzatára (Az edző a sportolók versenyekre, sporttevékenységre való felkészítését végzi. A Szakszövetség Sportszervezeteinél az edzői tevékenység folytatásához szükséges szakképesítési követelmény a Kormányrendelet mellékletének 4. pontjában feltüntetett: úszó sportoktató, úszó sportedző, testnevelő tanár, okleveles testnevelő tanár, testnevelő-edző, szakedző, okleveles szakedző képesítés valamelyikének a megléte.) az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

Az egyesület megbízási szerződést köt az egyesületben tevékenykedő edzőkkel, akik a fenti előírásoknak megfelelnek. Az edzők az egyesülettől megbízási díjat nem kapnak.

 

6./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: edzések és oktatások alatti uszoda használati feltételekről (belépési időpontok, medence használat, edzők és oktatók belépése) az Elnökség az alábbi határozatot fogadja el 3 igen szavazat és egy tartózkodás mellett:

-A versenyúszók jelenlegi 3.000 forintos „havi sportolói bérletét” az Elnökség támogtja és megszavazza, hogy minden gyerekre egyaránt érvényes legyen függetlenül attól, hogy a gyerekek melyik edző csoportjában edzenek, mert ezt az egységes bérleti díjat várja el a Komthermál Kft. képviselője is . Továbbá fizetés módjának fejlesztésében az Elnök új technikai módszert dolgoz ki a Komthermál Kft. ügyvezető igazgatójával és a fürdővezetővel.

-Az úszásoktatásra és rekreációs úszásra járó gyerekek és felnőttek belépési díjának mérséklését kéri az Elnökség a Komthermál Kft. ügyvezető igazgatójától, melynek lényege, hogy legyen lehetőség egy „úszás oktatási belépő jegy” vásárlására is, mely 2 órára lenne érvényes és kizárólag az edző vagy oktató által kísért csoport tagjaira lenne érvényes a foglalkozás időpontjában. Az Elnökség javaslata 400 Ft/alkalom.

-A klub uszoda használati időpontja a 2./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozatban került meghatározásra.

-Az Elnökség kéri a Komthermál Kft. ügyvezetőjét, hogy engedélyezze az klubnál tevékenykedő összes edzőnek és oktatónak a „dolgozói belépőkártya” juttatását.

 

7./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: úszóverseny előkészítése a Komáromi Napok rendezvénysorozaton belül témakörben az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

-Verseny időpontja: 2011. április 26.
-Verseny főszervezőjének kijelölése: Smid Ferencet kéri meg az Elnökség a verseny megszevezésére.
-Költségvetés meghatározása: az Elnökség megkéri a verseny főszervezőjét Smid Ferencet, hogy készítse el a verseny költségvetési tervét (kiadások és bevételek részletezése), és ezt az Úszóklub Elnökséggel fogadtassa el, illetve hajtsa végre a számviteli törvények betartásával. A főszervező díjazása a vele történő megegyezés alapján történik.
-Verseny résztvevőinek (meghívott versenyzők, általunk indított versenyzők) megbeszélése: az Úszóklubot a versenyúszó program vezetője (Szeidl Balázs) által javasolt gyerekek képviselik a versenyen.

 

8./2011/I. (2011.03.29) számú Elnökségi Határozat: a Magyar Úszó Szövetségbe tagként való belépésről az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

Az Elnökség megbízza az Elnököt, hogy vegye fel a kapcsolatot a Magyar Úszó Szövetséggel és intézze el a klub belépését a szövetségbe.

 

Szeidl Balázs Varga Károly Both András

Levezető elnök Jegyzőkönyvvezető Hitelesítő

This entry was posted in Elnökségi határozatok. Bookmark the permalink.

Comments are closed.