Kezdődnek az úszóedzések

Kedves Szülők!

A Komáromi Úszóklub SE. a COVID-19 járványkorlátozások után folytathatja az úszó és gimnasztika edzések tartását a Komáromi Gyógyfürdőben 2020.06.02-től.

1. Létesítmény használat

Csak a nyitott medencéket, öltözőket, zuhanyzókat és a játszótér mellett található WC-ket használhatjuk a következő hetekben, a fedett uszodát, oktató medencét, sportolói öltözőket és a konditermünket nem vehetjük igénybe. Ennek megfelelően azoknak a sportolói csoportjainknak tudunk foglalkozásokat tartani, akikkel ilyen feltételekkel lehet edzeni.

A Vidra, Bohóchal és Medúza csoportjainknak az 1-s medencében (pályák, rajtkövek, forduló jelölések, hátúszó zászló), a Delfin, Rája és Cápa csoportjainknak a 2-s (melegebb vizű) medencében tartjuk az edzéseket.

Öltözködni csak a strandon lehet, ott az erre épített „csiga” alakzatba be lehet menni, de az épületben nincsen öltözködési és hajszárítási lehetőség. Az öltözködés és a WC-re járás megkönnyítése érdekében kérem, hogy mindenkinél legyen FÜRDŐ KÖNTÖS. Mivel edzés után nem lehet hajat szárítani, kérem, hogy mindenkinek legyen az időjárásnak megfelelő sapkája.

A vendéglétszám korlátozva van a strand területén. Sikerült megegyezni a fürdő vezetőjével, hogy a kisebb korosztályok (Delfin, Rája, Cápa csoportok) szülei az edzések ELŐTT és UTÁN bejöhetnek a strandra segíteni az öltözködésben gyermekeiknek. Kérem a Vidra, Bohóchal és Medúza csoport gyermekeinek szüleit, hogy NE JÖJJENEK BE A STRANDRA, hogy a kisebbek szüleit beengedjék segíteni gyermekeiknek. Viszont az edzések alatt kérem, hogy SENKI NE TARTÓZKODJON A STRANDON.

A medencébe menetel előtt KÖTELEZŐ a lábmosó és zuhanyzó használata.

TILOS 1.5 méteren belüli távolságra megközelíteni egymást.

2. Órarend

Új órarendet kellett kidolgozni, mivel a két medencét egymással párhuzamosan csak 18:00 óra után tudjuk használni és tekintettel kell lennünk az edzők hasonló munkaidő beosztására is.

Delfin: hétfő – szerda – péntek 19:00-19:45 úszás, edzés előtt találkozó a 2-s medence mélyebb oldalánál.

Cápa és Rája: hétköznap 17:30-17:50 torna a strandon, 18:00-19:00 úszás, edzés előtt találkozó a 2-s medence mélyebb oldalánál.

Vidra: hétköznap 15:30-16:00 torna a strandon, 16:15-17:45 úszás, edzés előtt találkozó az 1-s medence rajtkő nélküli oldalánál.

Bohóchal és Medúza: 15:45-16:45 video torna otthon (a komplex eszközhasználati lehetőség érdekében), 17:45-19:45 úszás. 16:45-17:45 között kell megérkezni a strandra. edzés előtt találkozó az 1-s medence rajtkő nélküli oldalánál.

Természetesen az úszóedzéseket csak jó időjárási körülmények és megfelelő vízhőmérséklet esetén tartjuk meg. Ha hideg a víz a medencében vagy hűvös, de nem esős időjárás esetén a Delfin, Rája, Cápa és Vidra csoportoknak az úszóedzések helyett tornát tartunk a strandon a medence mellett az alap tornaedzések után, tehát az edzés kezdő és befejező időpontja nem változik. A gyermekeknek ennek megfelelően tornára alkalmas ruházatban kell az edzéseken megjelenni.

Rossz időjárás vagy nagyon hideg víz esetén a Vidra, Bohóchal és Medúza csoportjainknak az úszóedzés helyett video tornaedzést tartunk az úszóedzések időpontjában, tehát előtte a torna nem lesz megtartva.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.