Jövő Bajnokai program pályázat

Kedves Versenyzők és Szülők!

A 2017/2018-s szezonra pályázni kell a Jövő Bajnokai programban való részvételhez. A program a 2006-2005-2004-2003-ban született úszók részére vonatkozik. Kérem, hogy aki szeretne pályázni, az jelezze az egyesület vezetőjének Szeidl Balázsnak 2017.09.01-ig, a pályázatot a klub edzőknek kell összeállítani és elküldeni a régióvezető edző részére.

A Komáromi Úszóklub SE. versenyzői a Közép-Dunántúli Régióban pályázhatnak, minden évfolyamból a legjobb 4 lány és 4 fiú versenyző kerülhet be a programba régiónként, ettől akkor lehet eltérni, ha egy adott évfolyamban a negyedik legjobb lényegesen gyengébb a többiekhez képest és egy másik évfolyamban van egy ötödik versenyző, aki meg nagyon erős.

A program részletei:

Válogatási elvek a 2006-os korosztálynál: 200 méter vegyes és 2 szabadon választott versenyszám összesített LEN pontjai alapján.

Válogatási elvek a 2005,2004,2003-as korosztálynál: 400 méter gyors, 200 méter vegyes és 2 szabadon választott versenyszám összesített LEN pontjai alapján.

A pályázat leadási határideje a régióvezetők felé, 2017. szeptember 10.

Az elbírálás határideje 2017. szeptember 20.

A végső döntést 2017. szeptember 30-ig az edző bizottság hozza meg.

A pályázat érvényességi ideje 1 év.

 Fontos változás a programban, hogy a havi felmérők helyett inkább a képzésekre koncentrál.

A partneredzők, a szülők, a versenyzők is folyamatos képzésben részesülnek a Magyar Úszó Szövetség által.

Ugyan úgy ahogy eddig minden hónap első hétvégéjén közös program lesz, azonban felmérők ezután csak makrociklusok végén lesznek.

Az első felmérő a decemberi cikluszárókkal összeköthető vagy külön versenyként megrendezhető. 11 éveseknek 800 méter gyors és 200 méter vegyes, 12-14 éveseknek 1500 méter gyors és 400 méter vegyes.

 

A második felmérő a második makrociklus végén az Aranyüst korosztályos verseny 2018.03.27-ik napján lesz. 11 éveseknél 200 méter vegyes és szabadon választott úszásnemből 100 és, 12-14 éveseknél 400 méter vegyes és szabadon választott úszásnemből  200 méter. 

A harmadik makrociklus végén a korosztályos bajnokságok lesznek a felmérő.

 Összetartó pár napos edzőtáborok a régióvezetők szervezésében lehetségesek. A havi összejövetelek, lehetnek közös edzések, de lehet képzés is. Ehhez segítségnek a MÚSZ egy programcsomagot, amiből a régióvezetők választhatnak és igényüket a MÚSZ felé leadhatják. Ezek a csomagok kidolgozás alatt vannak. A tervek szerint tartalmaz: 

Funkcionális edzés alapjai szeminárium (Reisz Dániel)

SMR henger szeminárium  (Harmat Ákos)

Dietetikus, sporttáplálkozás  előadás  (Szász Máté)

Sportpszichológus előadás (Járai Róbert)

Dopping ellenes előadás  (Ember Andrea)

Teljesítménydiagnosztika (Zakariás Géza)

Oktatói szeminárium (Kiss Miklós )

A régiók legjobbjai, mint Magyar Jövő Bajnokai válogatott részt vehetnek a tavaszi  berlini ISM versenyen, aminek az eredményeiről a Magyar Úszó Szövetség folyamatosan tájékoztat online felületein. 

Felszerelés: Az eddigi sárga felszerelést leváltjuk. Kék felső és szürke alsó ruházat lesz. Versenyzők részére ruházat: póló, rövidnadrág, kapucnis felső és melegítő alsó, hátiszák, úszószemüveg, úszódeszka, zsák, törölköző

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.