Komáromi Úszóklub SE. 1/2017. Közgyűlésének határozatai

A Komáromi Úszóklub Sportegyesület (székhelye: 2900 Komárom, Táncsics u. 34.) 1/2017. rendes közgyűlését 2017. április 18-án 18:00-20:00 között tartotta a Komthermál Kft. Tanácstermében (2900 Komárom, Táncsics u. 34.). A Közgyűlés határozatai a részletekben olvashatóak.

Szeidl Balázs a Komáromi Úszóklub SE. elnöke üdvözölte a megjelenteket és a Közgyűlés határozatképességének megállapításához a tagság létszámáról az alábbi tájékoztatást adta:

Tagság létszáma az előző 2016.05.20-n megtartott Közgyűlésen a 6/2/2016 (2016.05.20) közgyűlési határozat szerint:

Taglétszám: 43

Rendes tagok létszáma: 36

Pártoló tagok: 3

Tiszteletbeli tagok: 4

A rendes tagok létszáma 2016.05.20-a óta 8 fővel csökkent (Bartalos Áron, Bielik Dárius, Budavári Boglárka, Budavári Zsófia, Élő Lázár Dávid, Gálik Viktória, Hörnyéki Annabella, Nagy Fruzsina), akik a szüleik kérésére megszüntették a tagsági viszonyukat, így a rendes tagok létszáma jelenleg 28 fő, tehát a mai közgyűlés 15 rendes tag jelenléte és szavazóképessége esetén határozatképes.

Szeidl Balázs, az egyesület elnöke leellenőrizte a jelenléti ívet és megállapította, hogy 17 rendes tag, illetve kiskorúak esetén törvényes képviselőik vannak jelen. Az elnök leellenőrizte a hiányzó tagok meghatalmazott képviselőit és megállapította a dokumentumok alapján, hogy a meghatalmazások a valóságnak megfelelnek.

Szeidl Balázs, az egyesület elnöke megállapította, hogy a közgyűlés az eredetileg kitűzött időpontban 2017.04.18-án 18:00 órakor a jelenléti ív szerint határozatképes, mivel a 28 rendes tagból 17 volt jelen, ez  61 %-os jelenléti arányt jelent.

Szavazás a Szavazatszámláló Bizottság tagjairól: Az egyesület elnöke Szeidl Balázs javasolta a Közgyűlésnek, hogy a Közgyűlés szavazatainak számolásához háromtagú Szavazatszámláló Bizottságot hozzon létre. A Szavazatszámláló Bizottság tagjainak az elnök Zseniné Varga Éva, Fáyné Mátyás Helga és Sebestyén Attila javasolta.

Határozatképesség megállapítása: az egyesület elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 17 rendes tagból 17 szavazhat, így a Közgyűlés határozatképes.

1/1/2017. (2017.04.18.) Közgyűlési Határozat:

 14 szavazat, 0 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a Közgyűlés megszavazta Zseniné Varga Éva, Fáyné Mátyás Helga és Sebestyén Attila Szavazatszámláló Bizottság tagjainak.

Szavazás a Közgyűlés levezető elnökéről: Az egyesület elnöke Szeidl Balázs javasolta a Közgyűlésnek, hogy a levezető elnök Szeidl Balázs egyesületi elnök legyen.

Határozatképesség megállapítása: az egyesület elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 17 rendes tagból 17 szavazhat, így a Közgyűlés határozatképes.

2/1/2017. (2017.04.18.) Közgyűlési Határozat:

 Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 16 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Szeidl Balázs egyesületi elnököt a közgyűlés levezetésére Levezető Elnöknek.

Szavazás a Közgyűlés jegyzőkönyvének vezetésére kijelölt személyről: a Közgyűlés Levezető Elnöke javasolta, hogy a jegyzőkönyv vezetésére szavazzák meg Tóth Andreát.

Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 17 rendes tagból 17 szavazhat, így a Közgyűlés határozatképes.

 

3/1/2017. (2017.04.18.) Közgyűlési Határozat:

 

Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 15 igen, 0 nem, 2 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Tóth Andreát a Közgyűlés jegyzőkönyvének vezetésére.

 

A Levezető Elnök tájékoztatja a Közgyűlést, hogy az érvényben lévő Alapszabályzat szerint a Közgyűlés jegyzőkönyvét a Levezető elnök, a Jegyzőkönyv Vezető és 2 megválasztott közgyűlési tag hitelesíti. Szavazás a Közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítésére kijelölt személyekről: a Közgyűlés Levezető Elnöke javasolta, hogy a jegyzőkönyv hitelesítésére a Közgyűlés szavazza meg Óváriné Géringer Erikát és Jordán Antalt.

 

Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 17 rendes tagból 17 szavazhat, így a Közgyűlés határozatképes.

 

4/1/2017. (2017.04.18.) Közgyűlési Határozat:

 

Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 17 igen, 0 nem, 2 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Óváriné Géringer Erikát és Jordán Antalt a Közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítésére.

 

Szeidl Balázs Levezető Elnök ismertette a közgyűlés napirendjét.

 

A meghívóban szereplő napirendi pontok:

 

Napirendi pontok:

  1. Határozatképesség megállapítása
  2. A 2016. év pénzügyi és szakmai beszámolójának elfogadása
  3. A 2017. év költségvetési tervének elfogadása
  4. Új tagok felvétele
  5. Alapszabályzat módosítás

 

A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlés résztvevőit, hogy az eredeti napirendi pontokon kívül van-e olyan napirendi pont javaslat, melyet a Közgyűlés tárgyalni szeretne.

 

A Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy az eredeti, a meghívóban szereplő napirendi pontokon kívül a Közgyűlés résztvevőinek nem volt más napirendi pont javaslata, ezért javasolta a Közgyűlésnek, hogy szavazzák meg az eredeti napirendi pontok tárgyalását.

 

5/1/2017. (2017.04.18.) Közgyűlési Határozat:

 

Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévők közül a szavazatra jogosultak száma: 17, határozathozatalból kizártak száma 0, szavazhat: 17

 

Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 17 igen, 0 nem, 0 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta a meghívóban szereplő eredeti napirendi pontok tárgyalását.

 

 

  1. napirendi pont: A 2016. év pénzügyi és szakmai beszámolójának elfogadása
    • Az elnök tájékoztatta az Elnökség tagjait a 2016. év gazdálkodási eredményeiről:
      • Összes árbevétel: 14.133 EFt
      • Gazdálkodási, közhasznú tevékenység árbevétele és egyéb bevételek: 8.093 EFt
      • Támogatások, adományok és szponzorációk bevétele: 6.040 EFt
      • Összes ráfordítás: 13.358 EFt
        • Személyi jellegű ráfordítások: 4.977 EFt
        • Anyagjellegű és egyéb ráfordítások: 8.675 EFt
        • Selejtezések, készletvesztés: 0 Ft. A selejtezés, készlethiány olyan kisértékű sporteszközöket érint, amik rendeltetésszerű használat során mentek tönkre pl. polifoam szőnyeg, uszony, gumiszalag vagy eltűntek az uszodatérből. Beszerzéskor költségként könyvelésre kerültek, így a leltárt követően költség nem került könyvelésre, csak a nyilvántartásból kerültek ezek az eszközök kivezetésre. A leltár során az Ellenőrző Bizottságból Zseni Balázs ellenőrizte le az érintett eszközöket és jegyzőkönyvben rögzítette, hogy selejtezni, illetve kivezetni kell őket.
      • Eredmény: 775 EFt
      • Tartozások: 426 EFt, nincsenek hosszú lejáratú kötelezettségek, a mérlegben szereplő tartozások a 2016-os teljesítésű, 2017-es fizetési határidejű számlákból vagy járulékfizetési kötelezettségekből állnak.
      • Követelések:
      • Behajthatatlan követelések (az úszó tanfolyamot abbahagyta a tanítvány, a szülők nem rendezték a tartozásaikat): 69 EFt, az Elnök javasolta, hogy ezt könyveljék le behajthatatlan kintlévőségként.
      • Behajtható követelések: 955 EFt
    • A Levezető Elnök felkérte a Felügyelő Bizottság Elnökét Óvári Ferencet, hogy ismertesse a Felügyelő Bizottság 2016. év során elvégzett ellenőrző munkájának eredményeit és a 2017.04.10-n megtartott felügyelő bizottsági megbeszélés észrevételeit. Óvári Ferenc beszámolt a Felügyelő Bizottság átvilágító munkájáról.
    • Az elnök tájékoztatta az Elnökség tagjait a 2016. éve szakmai eredményeiről
      • Az úszó csapat létszáma 80-90 gyermek között állandósult a 2016. év utolsó hónapjaiban.
      • Hét csoportban 3 edző irányításával zajlottak a foglalkozások. Sikerült megoldani, hogy Szakál Bence kizárólag úszóedzői munkákban vesz részt vállalkozói szerződéssel különböző Komáromi úszóprojektekben, így stabil munkaerőt jelent az úszócsapat számára.
      • Összesen 499 db érmet nyertek úszóink, az Aranyjelvényes programban 15 sportolónk szerzett 82 db minősítést, a Jövő Bajnokai programban Gálik Krisztián, Máté Eszter és Takács Fábió szerepeltek. A Komárom-Esztergom Megyei Úszóbajnokság versenysorozatban megőriztük a csapat második helyünket. Nagy előrelépés az edzés infrastruktúra fejlesztésben, hogy beüzemeltük októberben a fitnesz konténert minden olyan eszközzel, ami az úszók gimnasztika edzéséhez szükséges. Sikerült a csapat versenyzőit felöltöztetni egy új Adidas melegítő ruházatba. Mind a három edző részt vett a Magyar Úszó Szövetség által szervezett éves edzői konferencián, így 2019-ig mindenki rendelkezik edzői licensszel.
    • Érintettség megállapítása: a Levezető Elnök megállapította, hogy a 2016-s pénzügyi és szakmai beszámoló és a Felügyelő Bizottság jelentésének megszavazásánál a Felügyelő Bizottság két fő tagjának tartózkodnia kell érintettség miatt.

6/1/2017 (2017.04.18.) számú Közgyűlési Határozat: a Levezető Elnök javasolja a Közgyűlésnek megszavazásra a 2016-s pénzügyi és szakmai beszámolót, illetve a Felügyelő Bizottság beszámolóját az 1-s pontban részletezettek szerint: A Közgyűlés a következőképpen szavazott: 15 igen, 0 nem és 2 tartózkodás.

 

 

  1. napirendi pont: A 2017. év költségvetési tervének elfogadása
    • A Levezető Elnök ismertette a 2017. év költségvetési tervének főbb számait
      • Tervezett gazdálkodási bevétel: 8 millió Ft
      • Eddig megítélt támogatások 4.4 millió Ft
        • Komárom Város Önkormányzata 1.8 millió Ft, státusz: Képviselő Testület határozatban rögzítve, szerződéskötés megtörtént.
        • Magyar Úszó Szövetség: a Jövő Bajnokai Programban és az Aranyjelvényes Programban összesen 2.6 millió Ft. Státusz: MÚSZ elnökségi határozatban rögzítve, musz.hu-n közzétéve, szerződéskötés folyamatban.
      • Tervezett költségek
        • A költségek elosztásánál az alábbi célkitűzéseket javasolja az elnök
          • Az edzésekhez és oktatásokhoz szükséges humánerőforrás stabil biztosítása
          • A támogatásokat olyan módon javasolt felhasználni, hogy a csapat különböző szegmensei egyaránt részesüljenek belőle:
            • Az korcsoport (11+), akinek a legtöbb edzésre és versenyzésre van szüksége, kapjon segítséget versenyruházat és edzőtábor részfinanszírozásában
            • Minden versenyző korcsoport kapjon csapatruházatot, legyenek a versenyek nevezési díjai ingyenesek, a nyári napközis tábor legyen támogatott és olcsó az általános iskoláskorú versenyzőknek
            • Minden versenyző korcsoport és az úszóiskolások kapjanak segítséget az uszodabérlet finanszírozásában
          • Költségek, ráfordítások részletezése:
            • Személyi jellegű ráfordítások: Szakál Bence, Nagy Miklós, Kontra Martina, illetve az őket helyettesítő és alkalmi projekt segítők (úszásoktatás, nyári táborok), valamint Tóth Andrea adminisztrációs díja, összesen: 5.000.000 Ft
            • Anyag jellegű ráfordítások:
              • Uszodabérlet vásárlás: a Komthermál Kft. a havi uszodabérletet 4.000 forintra (testvérek esetén 3.500 Ft-ra) emelte. Az elnök javasolja, hogy a bérletár növekedést ne terhelje ki a klub a szülőkre, hanem a támogatásokból fizesse ki, ami fedezi a költségnövekedést (~500 Eft), összesen: 3.700.000 Ft
              • Felszerelés vásárlás: 300.000 Ft úszólapok, bóják, gumikötelek, uszonyok, pipák, polifoam szőnyegek pótlása
              • Sportruházat vásárlás: 800.000 Ft, csapat rövid nadrágok és versenyúszó ruhák
              • Versenyek nevezési díjai: 1.100.000 Ft
              • Fitnesz konténer értékcsökkenése: 288.050 Ft
              • Nyári úszótáborokhoz hozzájárulás: 150.000 Ft
              • Edzőtábor a 10 évesnél idősebbek részére: 150.000 Ft
              • Komáromi úszóverseny költsége: 200.000 Ft
              • Egyéb költségek (könyvelés, informatika, bank, irodaszer, tagsági díj, képzés, fitnesz konténer helybérlet és áramdíj, selejtezés, behajthatatlan kintlévőség): 700.000 Ft
            • A Levezető Elnök javasolja, hogy a Közgyűlés az Alapszabályzatban törölje a tagdíjfizetési kötelezettséget – mert ezt az új jogi szabályozás lehetővé teszi – és szavazza meg a 2017-s pénzügyi tervvel együtt a korábbi tagdíjjal azonos értékű sportszolgáltatási díjat. Így a 3 technikai vizsgával rendelkezőknek a havi sportszolgáltatási díja 2017.04.01-től 7.500 forint lenne, testvérek esetén 6.500 forint testvérenként havonta. 3 vizsgával nem rendelkezők esetén a havi sportszolgáltatási díj 10.000 forint, testvérek esetén 9.000 forint havonta. A díj javaslatoknál figyelembe vételre került, hogy a Komthermál Kft. 15%-al emelte az uszoda bérletek díját, ami nem lett beépítve a sportszolgáltatási díjakba, viszont a díjak kerekítve lettek. Ha valaki egy teljes hónapot hiányzik, akkor nem kell az adott hónapra sportszolgáltatási díjat fizetni, viszont, ha volt akár egyetlen foglalkozáson is, akkor a teljes hónapot kell fizetni, részarányos fizetési lehetőség nincsen, mert az edzőjének a költségeit az egyesületnek a gyermek jelenlététől függetlenül ki kell fizetni.
            • Érintettség megállapítása: az Elnökség megállapította, hogy a 2017-s pénzügyi tervezet elfogadásából senkinek nem származik személyes haszna, így az érintettség nem áll fent.

7/1/2017 (2017.04.18.) számú Elnökségi Határozat: a Levezető Elnök javasolja a Közgyűlésnek megszavazásra a 2017-s pénzügyi terv és az új egyesületi díjak elfogadását az 2-s pontban részletezettek szerint: A Közgyűlés a következőképpen szavazott: 17 igen, 0 nem és 0 tartózkodás.

 

 

  1. napirendi pont: új tagok felvétele és kilépő tagok tagsági viszonyának megszüntetése
    • A Levezető Elnök tájékoztatta a Közgyűlést, hogy az Elnökség kapott olyan tagfelvételi kérelmet, mely megfelelne a tagsági viszony létesítési szabályainak: Takács Fábió (2890, Tata, Esze T. u. 3.). Tagsági viszonyát megszüntette kilépéssel: Bartalos Áron (945 01 Komárno, Bubnová 4/22), Bielik Dárius (945 01 Komárno, Mesačná 27.), Budavári Boglárka és Budavári Zsófia (Komárom, Lovarda tér 3/B 1/5), Élő Lázár Dávid (Bábolna, Kinizsi Pál u.22.), Gálik Viktória (Komárom, Pálffy Miklós u. 32.), Hörnyéki Annabella (2903 Komárom, Pálffy Miklós utca 3.), Nagy Fruzsina (Komarno, Ul.práce 4644/23A).
    • Az új taglétszám
      • Rendes tag: 29 fő
      • Támogató tag: 3 fő
      • Tiszteletbeli tag: 4 fő
      • Összes tag: 35 fő

 

8/1/2017 (2017.04.18.) számú Elnökségi Határozat: a Levezető Elnök javasolja a Közgyűlésnek megszavazásra a új tag felvételét a 3-s pontban részletezettek szerint: A Közgyűlés a következőképpen szavazott: 17 igen, 0 nem és 0 tartózkodás.

 

 

  1. napirendi pont: Alapszabályzat módosítás
    • Az elnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy az érvényben lévő Alapszabályzatot jogásszal leellenőriztette, hogy összhangban van-e minden utóbbi időszakban bekövetkezett jogszabályi változással (Civil Törvény, Polgári Törvénykönyv). A jogi szakvélemény szerint érdemes megfontolni néhány rész módosítását.
    • A Levezető Elnök javaslata, hogy az Alapszabályzat módosítást fogadja el úgy, ahogy a jogi tanácsadó javasolta. A módosító javaslatokat az egyesület elnöke 2017.04.15-n elküldte a tagok és törvényes képviselőik részére, akiknek volt lehetősége a módosításokat áttanulmányozni.

8/1/2017 (2017.04.18.) számú Közgyűlési Határozat: a Levezető Elnök javasolja a Közgyűlésnek megszavazásra a 2017.04.15-n a tagok részére megküldött Alapszabályzat 1, 3, 7.1.3.2, 8.1.3. 9.1.4, 9.1.5, 9.1.6, 9.1.7, 9.1.8, 9.1.9.7, 9.2.8, 9.3.1, 11.4.4, 11.5, 12.2.4 pontjait érintő módosításokat. A Közgyűlés a következőképpen szavazott: 17 igen, 0 nem és 0 tartózkodás.

 

Mivel több téma, észrevétel nem volt, az elnök a megbeszélést lezárta.

 

Komárom, 2017.04.18.

This entry was posted in Közgyűlési határozatok. Bookmark the permalink.

Comments are closed.