A Komáromi Úszóklub SE 2016/2. számú rendes Közgyűlésének határozatai

A Komáromi Úszóklub SE Komárom Táncsics Mihály utca 34. szám alatt 2016. május 20-án 18.00 órától megtartotta 2016/2. számú rendes Közgyűlését. Az elfogadott határozatok a részletekben olvashatóak.

Készült a Komáromi Úszóklub SE 2/2016. rendes Közgyűlésén 2016. május 20-án 18:00-20.00 között Komáromban, a Táncsics utca 34. szám alatt, a Brigetio Gyógyfürdő tanácstermében.
Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint.
Szeidl Balázs az Úszóklub SE. elnöke üdvözölte a megjelenteket és megállapította, hogy a közgyűlés az eredetileg kitűzött időpontban 2016.05.20-án 18:00 órakor határozatképes, mivel a 43 tagból 22 volt jelen, rendes tagok összes létszáma 36, ebből megjelent 22, ez  61 %-os jelenléti arányt jelent.
Az elnök megállapította, hogy a megjelent 22 tag között 22 rendes tag illetve kiskorúak esetén törvényes képviselőik vannak jelen, így 22 szavazhat. Az elnök leellenőrizte a hiányzó tagok meghatalmazott képviselőit és megállapította a dokumentumok alapján, hogy a meghatalmazások a valóságnak megfelelnek.
Szavazás a Szavazatszámláló Bizottság tagjairól: Az egyesület elnöke Szeidl Balázs javasolta a Közgyűlésnek, hogy a Közgyűlés szavazatainak számolásához háromtagú Szavazatszámláló Bizottságot hozzon létre. A Szavazatszámláló Bizottság tagjainak az elnök Zseniné Varga Éva, Fenyvesi Edit és Bartus Zsanett  javasolta.
Határozatképesség megállapítása: az egyesület elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 22 rendes tagból 19 szavazhat –  3 összeférhetetlenség miatt nem vehetett részt a szavazásban – így a Közgyűlés határozatképes.
1/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
19 szavazat, 0 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a Közgyűlés megszavazta Zseniné Varga Éva, Fenyvesi Edit és Bartus Zsanett  Szavazatszámláló Bizottság tagjainak.
Szavazás a Közgyűlés levezető elnökéről: Az egyesület elnöke Szeidl Balázs javasolta a Közgyűlésnek, hogy a levezető elnök Szeidl Balázs elnök legyen.
Határozatképesség megállapítása: az egyesület elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 22 rendes tagból 21 szavazhat – Szeidl Balázs összeférhetetlenség miatt nem vehetett részt a szavazásban – így a Közgyűlés határozatképes.
2/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Szeidl Balázs elnököt a közgyűlés levezetésére Levezető Elnöknek.
Szavazás a Közgyűlés jegyzőkönyvének vezetésére kijelölt személyről: a Közgyűlés Levezető Elnöke javasolta, hogy a jegyzőkönyv vezetésére szavazzák meg Tóth Andreát.
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 22 rendes tagból 20 szavazhat – Tóth Andrea és Szeidl Balázs összeférhetetlenség miatt nem vehetett részt a szavazásban – így a Közgyűlés határozatképes.
3/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 20 igen, 0 nem, 2 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Tóth Andreát a Közgyűlés jegyzőkönyvének vezetésére.
Szavazás a Közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítésére kijelölt személyekről: a Közgyűlés Levezető Elnöke javasolta, hogy a jegyzőkönyv hitelesítésére a Közgyűlés szavazza meg Óváriné Géringer Erikát és Kamarás Angelikát a Közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítésére.
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévő 22 rendes tagból 20 szavazhat – Óváriné Géringer Erika és Kamarás Angelika összeférhetetlenség miatt nem vehetett részt a szavazásban – így a Közgyűlés határozatképes.
4/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 20 igen, 0 nem, 2 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta Óváriné Géringer Erikát és Kamarás Angelikát a Közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítésére.
Szeidl Balázs Levezető Elnök ismertette a közgyűlés napirendjét.
A meghívóban szereplő napirendi pontok:
  1. A Közgyűlés határozatképességének megállapítása
  2. A Közgyűlés levezetésében részt vevő tagok megválasztása: levezető elnök, jegyzőkönyv vezető, szavazatszámlálók, jegyzőkönyv hitelesítők
  3. Egyesületi tagok felvétele, egyesületi tagság megszüntetése törléssel
  4. Az Ellenőrző Bizottság beszámolója a 2015. év pénzügyi átvilágításáról
  5. Egy új alelnök megválasztása
  6. Alapszabály módosítása
A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlés résztvevőit, hogy az eredeti napirendi pontokon kívül van-e olyan napirendi pont javaslat, melyet a Közgyűlés tárgyalni szeretne.
A Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy az eredeti, a meghívóban szereplő napirendi pontokon kívül a Közgyűlés résztvevőinek nem volt más napirendi pont javaslata, ezért javasolta a Közgyűlésnek, hogy az eredeti napirendi pontokat tárgyalják.
5/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a jelenlévők közül a szavazatra jogosultak száma: 21, határozathozatalból kizártak száma 1 (Szeidl Balázs elnök), szavazhat: 1.
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta a meghívóban szereplő eredeti napirendi pontok tárgyalását.
A Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy az eredeti meghívóban szereplő 1. és 2. napirendi pontok az előző lépésekben megvalósultak.
  1. Napirendi pont: Tagsági viszonyok rendezése
3.1. Új tagok felvétele
3.1.1. A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlést van-e javaslatuk új tagok felvételére. Kik azok, akik az előző Közgyűlés óta tagfelvételt kértek és az egyesület érvényes Alapszabályzata alapján jogosultak a tagsági viszony létesítésére.
3.1.2. A Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy nincs új tagjelölt.
3.2. Tagsági viszony megszüntetése törléssel
3.2.1. Szeidl Balázs, az egyesület elnöke ismertette azoknak a tagoknak a nevét, akiknek a tagsági viszonyát a Közgyűlés törléssel megszüntetheti az Alapszabályzat alapján. Az alábbiakban meghatározott tagok legalább 4 hónapja nem jelentek meg edzésen, az edzőkkel és az egyesületi vezetőkkel megszakították kapcsolatukat, nem fizettek tagdíjat, illetve írásban jelezték kilépési szándékukat.
Tag neve
Irányítószáma
Címe (település)
Címe (Utca, házszám)
Születési dátum
Kiskorú törvényes képviselője
Jordán András
2900
Komárom
Szent László utca 17.
2005.02.17.
Jordán Antal
3.2.2. A Közgyűlés Levezető Elnöke javasolta, hogy a Közgyűlés szavazza meg a 3.2.1. pontban meghatározott tagok tagsági viszonyának megszüntetését törléssel.
3.2.3. Határozat képesség megállapítása a tagsági viszonyok törléssel való megszüntetéséhez: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a szavazatra jogosultak száma: 22, határozathozatalból kizártak száma 1 (Jordán Antal) szavazhat: 21
 6/2/2016 . (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés megszavazta a 3.2.1. pontban javasolt tagok tagsági viszonyának törléssel való megszüntetését.
A tagsági viszonyok rendezése után az új taglétszám összesen 43
36 rendes tag (37 korábbi tag – 1 kilépettek)
3 pártoló tag
4 tiszteletbeli tag
  1. Napirendi pont: Az Ellenőrző Bizottság második beszámolója a 2015. év pénzügyi átvilágításáról
4.1. Szeidl Balázs felkérte Zseni Balázst, az Ellenőrző Bizottság tagját, hogy ismertesse a 2015. év pénzügyi átvilágítása során feltárt észrevételeit.
Zseni Balázs, az Ellenőrző Bizottság tagja, ismertette a 2015. év pénzügyi átvilágítása során feltárt észrevételeit, javaslatait.
 7/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a szavazatra jogosultak száma: 22, határozathozatalból kizártak száma 2 (Óvári Ferenc, Zseni Balázs Felügyelő Bizottsági tagok), szavazhat: 20
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 20 igen, 0 nem, 2 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés elfogadta a Felügyelő Bizottság beszámolóját a 2015. év pénzügyi átvilágításáról.
  1. Napirendi pont: Az új alelnök megválasztása
5.1. A Közgyűlés Levezető Elnöke tájékoztatta a Közgyűlést, hogy Szabó Péter 2016. április 29-én az 1/2016. rendes Közgyűlésen lemondott alelnöki tisztségéről és kérte tagsági viszonyának megszüntetését, így az egyesület Alapszabályának 9.2.1. pontja alapján új alelnököt kell választani. A választás titkos szavazással történik az Alapszabály 9.1.9.7.e. pontja alapján.
5.2. A megüresedett alelnöki pozícióra Jordán Antal pályázik, akit felkér az Elnök, hogy mutatkozzon be, ismertesse alelnöki programját. Jordán Antal jelenleg a Fegyelmi Bizottság tagja, aki megválasztása esetén lemond Fegyelmi Bizottsági tisztségéről.
5.3. A Közgyűlés tagjainak lehetősége volt a jelöltől kérdezni, a jelöltről véleményt nyilvánítani.
A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlést, van-e egyéb jelölt a jelenlévők közül vagy van-e tudomásuk további pályázóról.
5.4. Több jelölt nem volt, így a Közgyűlés Levezető Elnöke megkérte a Szavazatszedő Bizottságot, hogy az elnöki tisztség megszavazásához készítse elő a szavazó cédulákat és a szavazó urnát az Alapszabály 9.1.9.7. pontjával összhangban.
5.5. A Levezető Elnök javasolta, hogy a Közgyűlés szavazza meg Jordán Antal jelölését a tisztségre.
8/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a szavazatra jogosultak száma: 22, határozathozatalból kizártak száma 1 (Jordán Antal érintettség miatt), szavazhat:  21
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés elfogadta Jordán Antalt jelölését az alelnöki pozítcióra.
5.6. A Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a Szavazatszedő Bizottság az Alapszabály 9.1.9.7. pontjával összhangban előkészítette a szavazó cédulákat. Az urnák érintettségét a Szavazatszedő Bizottság elnöke és a Közgyűlés Levezető Elnöke aláírásával és az egyesület bélyegzőjével hitelesítette.
5.7. A Szavazatszedő Bizottság megszámolta a Közgyűlés által leadott szavazatokat az alábbi eredményekkel:
5.7.1. Összesen kiosztott szavazó cédula: 21 db
5.7.2. Összesen leadott szavazó cédula: 21 db
5.7.3. Érvényesen kitöltött szavazó cédula 21 db
5.7.4. Érvénytelenül kitöltött szavazó cédula 0 db
5.7.5. Érvényes szavazatok száma Jordán Antal alelnök jelöltre: 21 db
9/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés elfogadta Jordán Antalt új alelnökként.
  1. Napirendi pont: Az egyesület Alapszabályának módosítása
6.1. Szeidl Balázst, az egyesület elnöke, ismertette, hogy az egyesület Alapszabályának 9.4. pontja szerint az Fegyelmi Bizottság 3 tagból áll. Jordán Antal a 8/2/2016. Közgyűlési Határozat alapján alelnöki tisztséget tölt be, így lemondott Fegyelmi Bizottsági tisztségéről, így helyére új tagot kell választani a Fegyelmi Bizottságba.
A Közgyűlés Levezető Elnöke tájékoztatta a Közgyűlést, hogy Szakál Bence pályázik a megüresedett Fegyelmi Bizottsági tisztségre.
6.2. A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlést van-e más pályázó? A Közgyűlés tagjai nem tudnak más pályázóról.
6.3. A Levezető Elnök felkéri a Közgyűlést, szavazzanak Szakál Bence megválasztásáról.
10/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a szavazatra jogosultak száma: 22, határozathozatalból kizártak száma 1, szavazhat: 21
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 21 igen, 0 nem, 1 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés elfogadta Szakál Bencét új tagként a Fegyelmi Bizottságba.
6.4. A Levezető Elnök javasolta, hogy a Közgyűlés szavazza meg az Alapszabály 9.2.1 és 9.4.1. pontjainak változtatását a 2/2016 Közgyűlés 9/2/2016. és 10/2/2016. Közgyűlési Határozatai alapján módosításra kerülnek.
11/2/2016. (2016.05.20.) Közgyűlési Határozat:
Határozatképesség megállapítása: a Közgyűlés Levezető Elnöke megállapította, hogy a szavazatra jogosultak száma: 22, határozathozatalból kizártak száma 0, szavazhat: 22
Szavazatszámláló Bizottság tagjai a következő szavazatokat állapították meg: 22 igen, 0 nem, 0 tartózkodás, így ezzel a szavazati aránnyal a Közgyűlés elfogadta az Alapszabály  9.2.1 és 9.4.1. pontjainak módosítását.
A Közgyűlés Levezető Elnöke megkérdezte a Közgyűlés résztvevőit, hogy van-e egyéb észrevétel, javaslat az egyesület működésével kapcsolatban.
Miután hozzászólás nem hangzott el, az elnök megköszönte a résztvevők jelenlétét és a közgyűlést befejezettnek nyilvánította.
Komárom, 2016.05.20.
Tóth Andrea                                                       Óváriné Géringer Erika                      Kamarás Angelika
jegyzőköny vezető                                            jegyzőkönyv hitelesítő                      jegyzőkönyv hitelesítő
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.