2/2011. Elnökségi megbeszélés 2011.05.31.

Jegyzőkönyv

 

Készült a Komthermál Kft. Úszóklub SE Elnökségi megbeszélésén 2011. május 31-én a Hordó Panzió-Étteremben (2900 Komárom, Táncsics M. u. 34.)

Jelen vannak: a jelenléti ív szerint

Szeidl Balázs az Úszóklub SE elnöke üdvözölte a megjelenteket és megállapította, hogy az elnökség határozatképes, mert 100%-ban jelen van minden elnökségi tag.

Az Elnökség tagjai egyhangú szavazatukkal felkérték Szeidl Balázs elnököt az Elnökségi megbeszélés levezetésére, Varga Károlyt a jegyzőkönyv vezetésére, valamint Both Andrást a jegyzőköny hitelesítésére.

1. Az előző Elnökségi megbeszélésen hozott határozatok megvalósításának áttekintése

 

1. Tagok létszámának növelése

a. Tagok: sportoló személyek, akik úszástanulás, rekreációs- vagy versenyúszási céllal vesznek részt a klub munkájában: jelenleg 20 új sportoló tagja van az egyesületnek, akik 2011. április-májusban léptek be.

b. Pártoló tagok: akik a tagok munkáját segítik a szervezet irányításával, anyagi feltételeinek fejlesztésével, a klub tevékenységét (pl. rendezvények lebonyolítása) segítik: jelenleg 2 pártoló tagja van a szervezetnek, akik korábbi tagi státuszuk átminősítését kérték.

c. A többi régi tag:

i. 7 tagnak (Tar Lajos, Kiss János, Kis János, Kovács Lászlóné, Novákné Hutwágner Marietta, Ivánfi Gábor, Molnár Dániel) a státusza kérdéses, megkértem Molnár Gyöngyit, hogy írasson velük alá pártoló tag nyilatkozatot, vagy lépjenek ki, mivel nem folytatnak sportolói tevékenységet, de választ nem kaptam. Mivel tagdíjat sem fizettek, javasolom, hogy írásban szólítsuk fel őket a tagdíj befizetésére és a tagi státuszuk rendezésére.

ii. Both András, Varga Károly, Smid Ferenc és Szeidl Balázs edzéseket és úszásoktatásokat vezet, illetve részt vesznek az egyesület sporttevékenységének irányításában, így megfelelnek az Alapszabályzat 6.5. pontjában rögzített feltételeknek.

iii. Javaslom, hogy Kerekes Tibort az Elnökség nyilvánítsa tiszteletbeli tagnak.

 

2. Szervezeti fejlesztés

a. Klub vezetősége

i. Az elnökségnek alárendelve működjön egy technikai vezetőség, akik szakosodnak a klub sporttevékenységének irányítására

1. Úszásoktatási programvezető: Both András lett, a program vezetői szerepet társadalmi munkában végzi, az úszásoktatást vállalkozói szerződés alapján cél projekteben irányítja.

2. Rekreációs úszás programvezető: Lugasi Helga lett, a program vezetői szerepet társadalmi munkában végzi, a rekreációs foglalkozásokat saját vállalkozása keretein belül a klubtól függetlenül irányítja, az úszóedzéseket a 2011. július folyamán belépő klubtag kisversenyzők részére vállalkozói szerződés alapján tartja.

3. Versenyúszás programvezető: Szeidl Balázs lett, a programvezetői, a klubelnöki és az edzői munkát társadalmi munkában díjazás nélkül végzi.

ii. Az elnökségnek alárendelve működjön egy gazdasági vezetőség, akik szakosodnak a klub gazdasági irányítására

1. Gazdasái vezető: könyvelés, pénzügyi beszámolók készítése, pénztárkezelés: Kovács Lászlóné befejezte a klub könyvelését, elkészítette a 2010-es beszámolót és átadta az összes céges dokumentumot az elnöknek. Az elnök beszélt Wágner Vilmossal, a Bilance Kft. könyvelő cég tulajdonosával, ők vállalnák a további könyvelést.

2. Marketingvezető: tagtoborzási programok, rendezvények főszervezője (úszóversenyek, úszótáborok, klubrendezvények), kommunikáció (nyomtatott pl. plakátok-, szórólapok-, reklámok készítése; elektronikus pl. internet, direkt email stb.), úszóklub egyenruházatának megtervezése: Lugasi Helga lett, ezt a munkát társadalmi munkában díjazás nélkül végzi.

3. Jogász: szerződések előkészítése, elnökségi és taggyűlési határozatok jogi tanácsadása, jogi képviselet egyéb ügyekben: folytatjuk az együttműködést Kürtösi Tiborral.

4. Adminisztrációs asszisztens: Molnár Gyöngyi vállalta pártoló tagként a posta kezelését.

 

b. Támogatások

i. Komárom Város Önkörmányzata, mint szponzor: kaptunk 450.000 forintot edzői vállalkozói szolgáltatás kifizetésére számla ellenében. Az önrész 20%, melynek felét a klub pénzéből, felét társadalmi munkával kell előállítani.

ii. Pályázatok: a fenti támogatást pályázaton nyertük el.

iii. Céges szponzorok reklám lehetőségért: a Komthermál Kft. ügyvezetője ígért 250.000 forint támogatást, a szerződés elkészült, megtekintésre az elnök elküldte.

iv. Mecénások: még nincsenek.

v. Adó 1% gyűjtése: van 1 felajánló, várjuk a jóváírást.

3. További fejlemények:

a. Sikerült az OTP Bankban az aláírási jogosultságokat rendezni az elnökváltás után:

i. Szeidl Balázs elnök egyedül jogosult rendelkezni, kiváltott egy bankkártyát.

ii. Létesítettünk internet bankingot, amivel a bejövő számlák kifizetése egyszerűbb.

iii. Both András és Varga Károly együtt rendelkezhetnek a bankszámla felett.

b. Az ügyészség a korábbi kifogásaira adott válaszokat elfogadta, de kérte a további intézkedéseket:

i. Tagok adatainak ismertetése: státusz, belépés ideje

ii. Elnökségi határozatok publikálásának módja

iii. Az SZMSZ 8. pontjának hatályát kell tisztázni a pártoló és tiszteletbeli tagokra

iv. A b/ii-iii. pontok meghatározására sürgősen Taggyűlést kell összehívni.

c. Sikerült az egyesületi tagsági könyvet előkészíteni a versenyzők részére, meg van a sportorvosi versenyzési engedélyük

d. 2011.05.28-án 15 versenyző tett sikeres technikai minimum vizsgát a Megyei Úszószövetség rendezésében, ennek a 15 versenyzőnek kérhető a MUSZ verseny engedélye.

e. A Magyar Úszó Szövetség felvette tagjai közé klubunkat.

 

A 2011/I. számú Elnökségi megbeszélés határozatai

 

1./2011/II. (2011.05.31.) számú Elnökségi Határozat: tagok, pártoló tagok tagsági státusz változásaival kapcsolatban az Elnökség egyhangúan az alábbi határozatot fogadja el:

a. Új tagok felvétele: az alábbi új tagok felvételét az Elnökség egyhangúan elfogadja: Bajnok Regina, Csurgó Benjamin, Csurgó Lola, Fenyvesi Botond, Hidvégi Péter, Horváth Ákos, Horváth Márk, Horváth Zora, Kállai Zoltán, Kántor Ádám, Kecskeméti Balázs, Kecskeméti Dávid, Kocsi Bianka, Lugasi Helga, Németh Áron, Orbán Gréta, Óvári Balázs, Óvári Dániel, Szakál Bence Máté, Szeidl Orsolya, Székely Bence.

a. Régi tagok tagsági viszonyának átalakítás:

i. Kerekes Tibort az Elnökség egyhangúlag tiszteletbeli tagnak nyilvánítja.

ii. Molnár Gyöngyi és Sztojka Erzsébet 2011.04.20-án kérelmezte, hogy tagi státuszukat az elnökség alakítsa át pártoló tagnak, ezt az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

b. Régi tagok tagsági viszonyának megszüntetése:

i. 7 tagnak (Tar Lajos, Kiss János, Kis János, Kovács Lászlóné, Novákné Hutwágner Marietta, Ivánfi Gábor, Molnár Dániel) a státusza kérdéses, az Elnök megkérte Molnár Gyöngyit, hogy írasson velük alá pártoló tag nyilatkozatot, vagy lépjenek ki, mivel nem folytatnak sportolói vagy azzal összefüggő tevékenységet, de választ nem kapott idáig. Mivel tagdíjat sem fizettek, az Elnökség írásban szólítja fel őket a tagdíj befizetésére és a tagi státuszuk rendezésére.

2./2011/II. (2011.05.31.) számú Elnökségi Határozat: egységes sportbérlet használata a Komthermál Kft. létesítményeiben:

a. A rekreációs úszók és aquafittness program résztvevők belépnek az egyesületbe tagnak és 2011.09.01-től a 3000 Ft/hó havi spotbérletet fognak venni.

b. Smid Ferenc tanítványainak a havi sportbérlete a Komthermál Kft. ügyvezető igazgatójának a döntésétől függ, de az Elnökség határozottan kéri, hogy a Komthermál Kft. vezetőivel kialakított jó kapcsolat megőrzése érdekében azonnal alkalmazza azt a bérletvárásárlási rendszert, ami a többi versenyzőre is érvényes, tehát havi 3000 Ft/hó. Egyébként a havi bérletet vásárló szülők szempontjából is ez lenne az igazságos megoldás.

3./2011/II. (2011.05.31.) számú Elnökségi Határozat: Önkormányzati támogatás felhasználásának részletes kidolgozása

a. Úszásoktatás:

a. 2011.07.01-2011.09.30 időszakra az Elnökség megbízza Both András vállalkozót, hogy szervezzen nyári úszótábort úszásoktatási programmal komáromi nagycsoportos óvodás és általános iskolás gyerekek részére, és dolgozza ki a program költségeit 2011. június 15-ig. Az oktatási porgramot az egyesület támogatja az Önkormányzati támogatásból, illetve az Önkormányzat által előírt önrészt biztosítja pénzben

b. 2011.09.01-2011.12.31 időszakra az Elnökség megbízza Both András vállalkozót, hogy szervezzen úszásoktatási programot komáromi középső csoportos óvodás gyerekek részére, és dolgozza ki a program költségeit 2011. június 15-ig. Az oktatási porgramot az egyesület támogatja az Önkormányzati támogatásból, illetve az Önkormányzat által előírt önrészt biztosítja pénzben.

b. Versenyúszás előkészítő: az Elnökség megbízza az Elnököt, hogy a 2011.09.05-2011.12.31-ig terjedő időszakra kössön vállalkozói szerződést Lugasi Helga vállalkozásával az edzések irányítása céljából 198.000 forint értékben. A programot a Komáromi Önkormányzat támogatja, illetve az egyesület az Önkormányzat által előírt önrészt biztosítja pénzben.

 

4./2011/II. (2011.05.31.) számú Elnökségi Határozat:

Új úszócsoportok indítása:

  1. 2011.06.09-én értékeljük a Both Úszóiskola 2004-2006-ös születésű növendékeit és javaslatot teszünk a szülőknek a versenyszerű ezések látogatására. Az edző Lugasi Helga lesz:
  • Edzések 2011.07.04—2011.12.31-ig heti 3×1 óra,
    • Időpont 2011.07.04-2011.09.02-ig: 18:00-19:00, ebben az időszakban átmenetileg Kocsis Ágnes rekreációs oktató tartja az edzéseket, ő ebben az időszakban társadalmi munkában edz, a klubtól díjazást nem kap.
    • Edzések 2011.09.05-2011.12.31-ig: 15:00-16:00: edző Lugasi Helga, vállalkozói szerződés alapján és társadalmi munkában oktat a 3./2011/II. (2011.05.31.) b. pont szerinti finanszírozással.
  • Edzések 2012.01.01-től heti 4x 1 óra 15:00-16:00 Lugasi Helga irányításával, az edző munkájának finanszírozása a szponzoroktól bejövő pénzektől függ.

2. Both András és Varga Károly rekreációs úszásra járó tanítványai 2011.09.01-től belépnek az egyesületbe tagként, az edzők az ő oktatásukért az egyesülettől nem kapnak pénzt.

5./2011/II. (2011.05.31.) számú Elnökségi Határozat:

Marketing javaslatok elfogadása

-Web oldal: Az Elnökség megbízza Czeglédi Györgyöt (TGEORGEP Bt.), hogy tervezzen az egyesületnek web oldalt maximum 30.000 Ft-ért 2011.08.31-ig.

-Kabala figura: az Elnökség egyhangúlag támogatja Lugasi Helga javaslatai közül a kardszárnyú delfint kabala figurának, melynek neve Orka lesz. Az egyesületet szimbolizáló grafikákban ez a delfinfigura fog szerepelni. Az elnökség engedélyezi, hogy az edzők minden új 18 éven aluli klubtagnak a belépéskor ajándékozzanak 1 db 23 cm-es plüss kabala Orkát kb. 1300 forint értékben. Ennek finanszírozása a klub pénzügyi helyzetétől függ, jelenleg ezt a szülőkkel kell megfizettetni.

-Klub színek, ruházat: javaslat a narancssárga-sötét kék vagy narancssárga-világoskék kombináció. Az Elnökség egyhangúlag támogatja, hogy az elnök az Arena Magyarország Kft-vel szerződést kössön, hogy kedvezményes áron lehessen az egyesület sportolóit felruházni. Az Arena ruházati termékek színválasztékától függ a végleges egyesületi színválasztás.

This entry was posted in Elnökségi határozatok. Bookmark the permalink.

Comments are closed.