Közlemény

2014.02.18-tól 12 sportolónknak képességeikkel és sportolási céljaikkal összhangban új csoportokat és edzésidőpontokat ajánlottak fel egyesületünk edzői azért, hogy a számukra legmegfelelőbb foglalkozásokon vehessenek részt. Az érintettek közül három gyermek esetében a szülők elutasították változtatási javaslatunkat, majd az egyesületünk ellen rágalom kampányba kezdtek, mellyel csapatunk és edzőink rossz hírét terjesztik számos valótlanságot állítva. A tényeket a részletekben szeretnénk tisztázni:

A Komáromi Úszóklub SE. elsődleges célja a legmagasabb színvonalú szakmai feltételek biztosítása az úszósport versenyszerű végzéséhez. Ez azt jelenti, hogy minden korcsoportnak biztosítjuk azt a mennyiségű edzésidőpontot és edzésidőtartamot illetve azokat az edzés feladatokat, amelyek szorgalmas és fegyelmezett kihasználása esetén sportolóink eséllyel versenyezhetnek az ország legjobb úszói ellen.

Csapatunk fejlődése során minden évben toborozni fogunk új csoportokat 5-6 éves gyerekekből, illetve a jelenlegi sportolóinknak az edzés mennyiségét (időpont és időtartam) évről évre növelnünk kell. Ez azt jelenti, hogy a következő években az edzés időpontjaink 05:30-07:30 illetve 14:00-20:00 között lesznek. Ebben a rendszerben azokkal a gyermekekkel tudunk foglalkozni, akik ebben részt akarnak és tudnak venni (iskola választás, utazás), egyesületünk vezetői és edzői ennek a rendszernek a fejlesztésén és működtetésén dolgoznak.

Természetesen mindig lesznek olyan gyermekek, akik az időpont és a nagy mennyiség miatt miatt nem tudják vállalni az edzéslátogatást, illetve sajnos az is előfordulhat, hogy valakinek nem érdemes hetente 5-10 edzésre járni. A komáromi fedett uszodában részünkre engedélyezett időpontokban és pályákon  elsősorban versenyzőink számára tudunk foglalkozásokat szervezni. Ha versenyzőink megkaptak minden feltételt a professzionális edzésmunkához, és marad szabad edzés időpontunk, van szabad pályánk és van olyan edző, aki szabad idejében a főállása mellett hajlandó úszóedzéseket tartani, akkor tudunk fitnesz célú úszóedzést is biztosítani. 2014.02.18-tól ez minden kedden és csütörtökön 16:00-17:00 között van a következő hónapokban.

Az lenne az elvárható, hogy azok, akik saját döntésük alapján nem folytatják nálunk az úszósportot, az elválás után tisztességesen és kulturáltan viselkednének velünk. Nem becsületes az, hogy utólag valótlan tényekkel vádolják csapatunkat és edzőinket. A velünk szemben felhozott rágalmakat az alábbiak szerint cáfoljuk:

1. Semmilyen csoportunkat nem szüntettük meg, csak átszerveztük őket, hogy a gyermekek a számukra legmegfelelőbb módon tudjanak úszni nálunk.

2. Senkit nem küldtünk el csapatunkból 2014.02.18-tól, csak más csoportot javasoltunk bizonyos sportolóinknak.

3. Az átszervezést írásban, emailben kommunikáltuk minden érintettnek, nem igaz, hogy nem volt a változásról tájékoztatás. A módosítást több személyes konzultáció is megelőzte és olyan megoldást kerestünk, ami a többségnek elfogadható volt.

4. Nem hanyagoltuk el senkinek az edzését. Azokkal az edzőkkel és segítőkkel dolgozunk, akik hajlandóak a szabadidejükben velünk együttműködni. A foglalkozások feladatait az edzők egyeztetik egymással, hiszen a a korcsoportos rendszerben a feladatok évről-évre egymásra épülnek. Ennek ellenére sajnos bizonyos gyerekek nem tudnak megtanulni szépen és gyorsan úszni, mert a genetikailag meghatározott adottságaik erősen korlátozzák őket a fejlődésben. Ilyen esetekben etikátlan az edzőket hibáztatni, ráadásul úgy, hogy ugyanazok az edzők más gyerekeket képesek voltak megtanítani nagyon szép úszástechnikára. Ez a helyzet megegyezik a tanár és a tanuló tanulmányi eredménye összefüggéssel.

5. Senkitől nem kértük még, hogy fizesse ki a 2014. első negyedéves díjait, hiszen a pénzügyi rendszerünk átszervezés alatt van és az új számlázási rendszerünket nem tudtuk még elindítani. Ha valaki ennek ellenére támogatott bennünket, azt megköszönjük, de senkit nem köteleztünk számla alapján fizetési kötelezettségre. Tehát nem igaz az a vád, hogy előre elkértük a pénzt és a negyedéves időszak befejezése előtt elküldtük a sportolóinkat, mivel nem küldünk el senkit és nem kértünk még pénzt senkitől 2014.01.01. óta.

6. Nem igaz az a vád sem, hogy aki elmondta a problémáit, annak fegyelmit adtunk. Még senki nem kapott fegyelmit. A Felügyelő Bizottságunk kivizsgált egy edző-szülő konfliktust, de nem volt fegyelmi ítélet az eljárás végén és az érintetteket semmilyen hátrány vagy büntetés nem érte.

Bízom benne, hogy a jövőben minél kevesebben hagyják el csapatunkat, de aki mégis úgy dönt, hogy nem látogatja foglalkozásainkat, az kulturáltan tud majd utólag kommunikálni.

Szeidl Balázs

se elnök

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.