3/2011. (2011.11.19.) Közgyűlés határozatai

JEGYZŐKÖNYV

 

Készült a KOMTHERMÁL KFT Úszóklub SE közgyűlésén 2011. november 18-án az egyesület székhelyén (2900 Komárom, Táncsics M.u. 34.).

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

 

Szeidl Balázs az Úszóklub SE elnöke üdvözölte a megjelenteket és megállapította, hogy a közgyűlés az eredetileg kitűzött időpontban 2011.11.18-án 18:15-kor nem határozatképes, mivel a 51 tagból 20 volt jelen. Tájékoztatta a résztvevőket, hogy az eredeti meghívóban volt egy második időpont is kitűzve (2011.11.18. 18:30-as kezdéssel) arra az esetre, ha az első időpontban nem határozatképes a megjelent tagság.

 

A Közgyűlés a második időpontban 2011.11.18. 18:30-kor kezdődött a meghívó szerint.

 

Az elnök megállapította, hogy a megjelent tagok között 1 pártoló tag és 19 rendes tag illetve kiskorúak esetén törvényes képviselőik vannak jelen, így 20-an tanácskozhatnak és 19-en szavazhatnak is.

 

A tagok egyhangú szavazatukkal felkérték Szeidl Balázs elnököt a közgyűlés levezetésére, illetve a jegyzőkönyv vezetésére, valamint Both András alelnököt a jegyzőkönyv hitelesítésére.

 

Szeidl Balázs elnök ismertette a közgyűlés napirendjét a meghívó szerint (1.sz. melléklet).

 

Határozatok

 

1/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az egyesület nevének módosítása

 

Az egyesület jelenlegi neve: Komthermál Kft. Úszóklub Sportegyesület

 

Az egyesület új neve: Komáromi Úszóklub Sportegyesület, rövidített neve Komáromi Úszóklub SE.

 

Az új névre vonatkozó határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

2/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 6.1. pontjának módosítása a tagsági viszony keletkezéséről

 

Jelenlegi szöveg: 6.1. Az egyesületnek az önkéntesség elve alapján tagja lehet minden olyan magyar állampolgár, Magyarországra bevándorolt vagy Magyarországon letelepedett, illetőleg magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező nem magyar állampolgár, valamint bármely belföldi és külföldi jogi vagy nem jogi személyiségű szervezet, aki (amely)

a.) elfogadja az egyesület alapszabályát,

b.) egyetért az egyesület célkitűzéseivel :

c.) vállalja az egyesület feladatainak megvalósításában való közreműködést.

 

Módosított szöveg: 6.1. Az egyesületnek az önkéntesség elve alapján tagja lehet minden olyan magyar állampolgár, Magyarországra bevándorolt vagy Magyarországon letelepedett, magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező nem magyar állampolgár, nem magyar állampolgár, valamint bármely belföldi és külföldi jogi vagy nem jogi személyiségű szervezet, aki (amely)

  1. elfogadja az egyesület alapszabályát,
  2. egyetért az egyesület célkitűzéseivel és alapértékeivel,
  3. vállalja az egyesület feladatainak megvalósításában való közreműködést,
  4. vállalja a tagdíj megfizetését.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0  tartózkodás

 

 

 

3/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 6.2.a. pontjának módosítása a rendes tagok pontosabb meghatározása érdekében

 

Jelenlegi szöveg: 6.2. Az egyesület tagjai lehetnek:

a.) rendes tagok ( e körbe tartoznak az alapító tagok),

b.) pártoló tagok,

c.) tiszteletbeli tagok.

 

Módosított szöveg: Az egyesület tagjai lehetnek:

a. rendes tagok (e körbe tartoznak az alapító tagok, az alapítás után belépő sportoló tagok és a sportvezetők),

b. pártoló tagok,

c. tiszteletbeli tagok.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0  tartózkodás

 

 

 

4/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 6.3. pontjának módosítása a kiskorú tagok képviseletének pontosítása érdekében

 

Jelenlegi szöveg: Az egyesület tagjairól az elnökség nyilvántartást vezet. 18 éven aluli írásbeli szülői hozzájárulással léphet a sportegyesület tagjai sorába.

 

Módosított szöveg: Az egyesület tagjairól az elnökség nyilvántartást vezet. 18 éven aluli tag írásbeli szülői (törvényes képviselői) hozzájárulással léphet a sportegyesület tagjai sorába és a kiskorú tagokat az egyesület közgyűlésein törvényes képviselője képviseli.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

5/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 7.1.g. és d. pontjának módosítása a tagok jogairól és kötelezettségeiről illetve kiegészítő rendelkezés a sportoló tagok kötelező sportorvosi vizsgálatáról

 

Jelenlegi szöveg:

Választhat és választható az egyesület szerveibe azzal, hogy az egyesület ügyintéző és képviseleti szervének tagja az lehet, aki a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva, és magyar állampolgár, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik, vagy a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozik, és bevándorolt vagy letelepedett jogállású, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

 

A rendes tag köteles…

 

a közgyűlés által megállapított tagdíjat megfizetni,

 

maximális sportteljesítmény elérése érdekében az irányításával megbízott edző utasításainak eleget tenni,

 

 

Módosított szöveg:

Választhat és választható az egyesület szerveibe azzal, hogy az egyesület ügyintéző és képviseleti szervének tagja az lehet, aki a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva, és magyar állampolgár, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik, vagy a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozik, és bevándorolt vagy letelepedett jogállású, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezik. A közhasznú szervezet megszűntét követő két évig nem lehet más közhasznú szervezet vezető tisztségviselője az a személy, aki olyan közhasznú szervezetnél töltött be – annak megszűntét megelőző két évben legalább egy évig – vezető tisztséget, amely az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozását nem egyenlítette ki.

 

A rendes tag köteles…

a közgyűlés által megállapított tagdíjat megfizetni, az Alapszabály 11.c. pontja a tagdíjfizetés értékéről, módjáról és időpontjáról átkerül a Szervezeti és Működési Szabályzat 7. pontjába és ezután ezeket a szabályokat a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza összhangban az Alapszabályzat egyéb rendelkezéseivel.

 

maximális sportteljesítmény elérése érdekében az irányításával megbízott edző utasításainak eleget tenni és a sportfoglalkozások minimum 60%-án részt venni (kivéve orvos által igazolt betegség vagy sérülés esetén). Szigorúan tilos nem megengedett teljesítményfokozó szereket és eljárásokat alkalmazni.

 

Sportoló tagoknak kötelező 6 havonta sportorvosi vizsgálaton részt venni illetve új sportoló tag csak akkor látogathatja a sportfoglalkozásokat, ha sportolás megkezdésétől számított 1 hónapon belül részt vett sportorvosi vizsgálaton és „Úszóedzésen részt vehet vagy Versenyezhet” véleményt kapott a sportorvostól.

 

az egyesület szerveivel elektronikus levelezés útján kapcsolatot tartani, amennyiben ez műszaki vagy más akadályba ütközik, előzetesen, illetve az akadály felmerülését követő 3 napon belül bejelenteni az elnöknek.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

6/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 8.3. pontjának módosítása a tagdíj kötelezettség elmulasztásának kommunikálási módjáról

 

 

Jelenlegi szöveg: Az elnökség törölheti a tagok nyilvántartásából azt a tagot, aki 3 hónapon át a tagdíjfizetési kötelezettségének felhívás ellenére, a felhívás kézhezvételétől számított 15 napon belül nem tesz eleget.

 

 

Módosított szöveg: Az elnökség törölheti a tagok nyilvántartásából azt a tagot, aki 3 hónapon át a tagdíjfizetési kötelezettségének emailben történő felhívás ellenére, a számított 15 napon belül nem tesz eleget. Hivatkozva az Alapszabály 7.1.i. pontjára az elektronikus útón történő kapcsolattartás a tagok számára kötelező.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem,0  tartózkodás

 

 

 

 

7/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 8.7. pontjának módosítása a közhasznú szolgáltatások igénybevételének és a közhasznú jelentés kommunikálási módjáról

 

 

Jelenlegi szöveg: A sportegyesület tagjai és a kívülállók írásbeli igénybejelentés útján vehetik igénybe a sportegyesület közhasznú szolgáltatásait. Az egyesület működéséről, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodásáról szóló beszámoló a sportegyesület székhelyén, faliújságon kifüggesztésre kerül.

 

 

Módosított szöveg: A sportegyesület tagjai és a kívülállók írásbeli igénybejelentés útján vehetik igénybe a sportegyesület közhasznú szolgáltatásait. Az egyesület működéséről, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodásáról szóló beszámoló a sportegyesület székhelyén, faliújságon kifüggesztésre kerül illetve az egyesület weblapján (www.kukse.hu) történik a kihirdetése.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

 

8/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 9. pontjának pontosítása tagolás és értelmező utalások tekintetében

 

 

Jelenlegi szöveg: A sportegyesület szervezeti rendje:

 

A sportegyesület legfelsőbb szerve a tagok összessége által alkotott közgyűlés.

A közgyűlés közvetlenül, nyílt szavazással, egyszerű szavazattöbbséggel, 5 éves időtartamra 4 tagú elnökséget választ, amely elnökből és 3 tagból áll.

 

A közhasznú szervezet megszűntét követő két évig nem lehet más közhasznú szervezet vezető tisztségviselője az a személy, aki olyan közhasznú szervezetnél töltött be – annak megszűntét megelőző két évben legalább egy évig – vezető tisztséget, amely az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozását nem egyenlítette ki.

 

Az elnökség a sportegyesület ügyintéző és képviseleti szerve, amely ügyrendjét maga állapítja meg.

 

A sportegyesület közgyűlését szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal össze kell hívni. Össze kell hívni akkor is, ha azt a bíróság elrendeli, illetőleg ha a tagok 1/3-a – az ok és a cél megjelölésével – ezt írásban kéri.

A közgyűlés összehívása az elnökség feladata.

A közgyűlés összehívása annak időpontját megelőző 8 nappal, a napirendek közlésével, a meghívónak a sportegyesület székhelyén való kifüggesztésével történik.

 

A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagok 50 %-a + 1 fő jelen van. Az ismételten összehívott közgyűlés – melynek 15 napon belüli időpontját az eredeti meghívóban közölni  kell – az eredeti napirendi pontok vonatkozásában a megjelentek számára tekintet nélkül akkor minősül határozatképesnek, ha a tagokat a távolmaradásuk ezen jogkövetkezményéről szintén az eredeti meghívóban tájékoztatták.

Határozatait nyílt szavazással, egyszerű szavazattöbbséggel hozza.

 

A közgyűlés ülései nyilvánosak, zárt ülés nem rendelhető el.

 

Az elnökség üléseit az elnök (akadályoztatása esetén bármely elnökségi tag) hívja össze legalább évente egyszer, írásban az elnökségi ülést megelőző legalább 8 nappal az időpont, a hely és a napirend közlésével.

Az elnökségi ülések nyilvánosak, amennyiben az elnök – személyes adatok, személyiségi jogok védelme miatt – zárt ülést nem rendel el.

Az elnökség akkor határozatképes, ha valamennyi elnökségi tag jelen van.

Határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza, szavazategyenlőség esetén a határozatot elvetettnek kell tekinteni.

 

Az elnökség ülésein hozott döntésről az elnök folyamatos sorszámozású nyilvántartást vezet, amelyről megállapítható az elnökség döntésének:

a.) Tartalma

b.) Időpontja

c.) Hatálya

d.) A döntést támogatók és ellenzők számaránya.

 

Az elnökség határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója, (Ptk. 685.§. b.) pont) élettársa (a továbbiakban együtt: hozzátartozó) a határozat alapján:

a.) Kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy

b.) Bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletben egyébként érdekelt.

 

Az elnökség döntéseit az érintettekkel ajánlott levélben közli, amelyeket évente legalább egyszer a közgyűlésen ismertetni kell, a sportegyesület működésére, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodására vonatkozó beszámolóval együtt.

Az Alapítók illetve a támogatók és az érdeklődők a sportegyesülettel kapcsolatos bármely ügyben a sportegyesület elnökétől és az elnökség tagjaitól jelentést, a sportegyesület esetleges munkavállalóitól pedig tájékoztatást, vagy felvilágosítást kérhetnek, továbbá az egyesület könyveibe és irataiba hivatali órákban bármikor betekinthetnek, azokat megvizsgálhatják, azokról – saját költségükre – másolat kiadását kérhetik az egyesület elnökéről.

 

Az egyesület éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. Az egyesület közhasznúsági jelentését a Komthermál Kft. honlapján is közzéteszi.

 

A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

a.) Az alapszabály megállapítása és módosítása,

b.) Az évi költségvetés meghatározása,

c.) Az elnökség éves beszámolójának elfogadása,

d.) Más társadalmi szervezettel való egyesülésének, úgyszintén feloszlásának, illetőleg megszűnésének kimondása,

e.) A tagdíj megállapítása,

f.) Az elnökség megválasztása, visszahívása, díjazásának megállapítása,

g.) Döntés mindazokban az ügyekben, amelyeket az alapszabály kizárólagos hatáskörébe utal, vagy a közgyűlés határozatával saját hatáskörébe von,

h.) Az egyesület éves beszámolójának, közhasznúsági jelentésének elfogadása,

i.) A felügyelő bizottság tagjainak megválasztása.

 

A jegyzőkönyvből megállapítható kell, hogy legyen a közgyűlés döntésének tartalma, időpontja és hatálya, illetve a döntést támogatók és ellenzők számaránya (ha lehetséges, személye).

 

A tisztségviselők visszahívásáról dönthet a közgyűlés a következő esetekben:

– ha a tisztségviselő méltatlanná vált a poszt betöltésére,

– ha három egymást követő alkalommal nem jelent meg az egyesület közgyűlésén,

illetve az elnökség ülésein,

– ha három hónapot meghaladóan nem fizet tagdíjat.

 

A Felügyelő Bizottság létszáma 3 fő, tagjait a közgyűlés választja.

A közgyűlés által választott Felügyelő Bizottsági tag visszahívásához egyhangúság szükséges. A Felügyelő Bizottság az elnökség állandó ellenőrző szerve.

A megválasztott Felügyelő Bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak.

 

A bizottság elnöke jelenleg: Kiss János 2900 Komárom, Babits M. u. 65. szám alatti lakos

Többi tagja:                                     Kis János 2890 Tata, Hajdú u. 8. szám alatti lakos

Smid Ferenc 2900 Komárom, Vág u. 3. szám alatti lakos

 

A Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása 2015. augusztus 27-ig tart.

 

A Felügyelő Bizottság üléseit az elnök hívja össze, legalább évente egyszer, írásban a felügyelő bizottsági ülést megelőző legalább 8 nappal az időpont, a hely és a napirend közlésével.

A Felügyelő Bizottság akkor határozatképes, ha valamennyi tagja jelen van.

A Felügyelő Bizottság határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza.

A Felügyelő Bizottság elnöke köteles elkészíteni a Felügyelő Bizottság ügyrendjét.

 

A Felügyelő Bizottság feladatai:

– saját ügyrendjének kidolgozása

– a törvényességben kifejeződő társadalmi érdek megóvása,

– az egyesület elnökségének ellenőrzése,

– a közgyűlés elé terjesztett valamennyi – a közgyűlés által fontosnak ítélt – jelentés, a mérleg- és vagyonkimutatás megvizsgálása, és a vizsgálat eredményének ismertetése,

– a Felügyelő Bizottság jelentésének ismertetése nélkül a jelentésekről, a mérlegekről nem hozható határozat,

– a közgyűlés összehívása, ha

1.) az egyesület elnöke elmulasztja,

2.) az egyesület érdekei úgy kívánják,

3.) az egyesület képviselete az elnök ellen indítandó pereknél.

 

A Felügyelő Bizottság jogai:

– az elnökségtől, az elnöktől jelentés vagy felvilágosítás kérése

– az egyesület könyveibe és irataiba való betekintés

– a vizsgálatokhoz szakértő igénybevétele

– a közgyűlésen való részvétel és felszólalás.

 

Nem lehet a felügyelő szerv elnöke vagy tagja az a személy, aki

a) a vezető szerv elnöke vagy tagja,

b) a közhasznú szervezettel a megbízatásán kívüli más tevékenység kifejtésére irányuló munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, ha jogszabály másképp nem rendelkezik,

c) a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásából részesül – kivéve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatásokat, és a társadalmi szervezet által tagjának a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatást -, illetve

d) az a)-c) pontban meghatározott személyek hozzátartozója.

 

 

Módosított szöveg:

A sportegyesület szervezeti rendje:

 

9.1. A sportegyesület legfelsőbb szerve a tagok összessége által alkotott közgyűlés.

 

9.1.1. A közgyűlés az egyesületet érintő minden kérdésben döntési jogkörrel rendelkezik.

 

9.1.2. A közgyűlésen a rendes tagok szavazati joggal rendelkeznek, míg a pártoló és a tiszteletbeli tagok tanácskozási joggal vehetnek részt.

 

9.1.3. A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

  1. az alapszabály megállapítása és módosítása,
  2. az évi költségvetés meghatározása,
  3. az elnökség éves beszámolójának elfogadása,
  4. más társadalmi szervezettel való egyesülésének, úgyszintén feloszlásának, illetőleg megszűnésének kimondása,
  5. a tagdíj megállapítása,
  6. az elnökség megválasztása, visszahívása, díjazásának megállapítása,
  7. döntés mindazokban az ügyekben, amelyeket az alapszabály kizárólagos hatáskörébe utal, vagy a közgyűlés határozatával saját hatáskörébe von,
  8. az egyesület éves beszámolójának, közhasznúsági jelentésének elfogadása,
  9. a felügyelő bizottság tagjainak megválasztása.
  10. A tisztségviselők (elnökség, felügyelőbizottság) visszahívásáról dönthet a közgyűlés a következő esetekben:
    1. ha a tisztségviselő méltatlanná vált a poszt betöltésére,
    2. ha három egymást követő alkalommal nem jelent meg az egyesület közgyűlésén, illetve az elnökség ülésein, ha három hónapot meghaladóan nem fizet tagdíjat.

 

9.1.4. A sportegyesület közgyűlését szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal össze kell hívni (rendes közgyűlés). Össze kell hívni akkor is, ha azt a bíróság elrendeli, illetőleg ha a tagok 1/3-a – az ok és a cél megjelölésével – ezt írásban kéri (rendkívüli közgyűlés).

A közgyűlés összehívása az elnökség feladata.

A közgyűlés összehívása annak időpontját megelőző 8 nappal, a napirendek közlésével, a meghívónak a sportegyesület székhelyén való kifüggesztésével, emailben a tagok részére elektronikus postázással és az egyesület weblapján (www.kukse.hu) megjelenítve történik.

 

9.1.5. A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagok 50 %-a + 1 fő jelen van. Az ismételten összehívott közgyűlés – melynek 15 napon belüli időpontját az eredeti meghívóban közölni  kell – az eredeti napirendi pontok vonatkozásában a megjelentek számára tekintet nélkül akkor minősül határozatképesnek, ha a tagokat a távolmaradásuk ezen jogkövetkezményéről szintén az eredeti meghívóban tájékoztatták.

Határozatait nyílt szavazással, egyszerű szavazattöbbséggel hozza.

A tagok által a közgyűlésen megtárgyalni javasolt rendkívüli kérdések napirendre kerüléséhez a közgyűlésen jelenlévők szavazatainak többsége szükséges.

 

9.1.6. A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell készíteni, amely tartalmazza a közgyűlésen elhangzott javaslatokat, valamint a közgyűlés által meghozott határozatokat. A jegyzőkönyvet a közgyűlés levezető elnöke, valamint a jegyzőkönyvvezető írja alá.  A jegyzőkönyvből megállapítható kell, hogy legyen a közgyűlés döntéseinek tartalma, időpontja és hatálya, illetve a döntést támogatók és ellenzők számaránya (lehetséges személye).

 

9.1.7. A közgyűlés ülései nyilvánosak, zárt ülés nem rendelhető el.

 

 

9.2. Az elnökség a sportegyesület ügyintéző és képviseleti szerve, amely ügyrendjét maga állapítja meg. Két közgyűlés közötti időszakban az egyesület tevékenységét – a közgyűlés határozataival összhangban – az elnökség irányítja.

 

 

9.2.1. Az elnökséget a közgyűlés közvetlenül, nyílt szavazással, egyszerű szavazattöbbséggel 5 éves időtartamra választja. Az elnökség 1 elnökből és 2 alelnökből áll.

 

9.2.2. Az elnökség ülésein tanácskozási joggal részt vehetnek az elnökség által meghívott személyek.

 

9.2.3. Az elnökség üléseit az elnök (akadályoztatása esetén bármely elnökségi tag) hívja össze legalább évente egyszer, írásban az elnökségi ülést megelőző legalább 8 nappal az időpont, a hely és a napirend közlésével a meghívónak a sportegyesület székhelyén való kifüggesztésével, emailben a tagok részére elektronikus postázással és az egyesület weblapján (www.kukse.hu) megjelenítve történik.

Az elnökségi ülések nyilvánosak, amennyiben az elnök – személyes adatok, személyiségi jogok védelme miatt – zárt ülést nem rendel el.

Az elnökség akkor határozatképes, ha valamennyi elnökségi tag jelen van.

Határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza, szavazategyenlőség esetén a határozatot elvetettnek kell tekinteni.

9.2.4. Az elnökség döntésre jogosult minden olyan kérdésben, amely nem tartozik a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe, illetőleg amelyet a közgyűlés nem von saját hatáskörébe. Az elnökség döntései kötelező érvényűek az egyesület tagsága számára

 

9.2.5. Az elnökség hatáskörébe tartozik különösen:

  1. Rendes és rendkívüli közgyűlés helyének és időpontjának meghatározása, a közgyűlések összehívása, a javasolt napirendi pontok előkészítése,
  2. A közgyűlési határozatok végrehajtása,
  3. Az egyesület szervezeti és működési szabályzatának megállapítása és módosítása,
  4. A közgyűlés kizárólagos hatáskörén kívül eső, az egyesület törvényes és alapszabály szerinti működését biztosító határozatok meghozatala és végrehajtása,
  5. Ideiglenes, vagy állandó feladatok ellátására munkabizottságok létrehozása,
  6. Gazdálkodás a megállapított költségvetés keretein belül,
  7. Éves költségvetési előirányzatok évközi szükség szerinti módosítása, átcsoportosítása,
  8. Döntés a költségvetésben nem szereplő rendkívüli kiadásokról, gazdasági vállalkozási tevékenység folytatásáról, jelentős terhet jelentő kötelezettség vállalásáról,
  9. Az egyesület éves gazdálkodásáról szóló beszámoló elkészítése és a közgyűlés elé terjesztése,
  10. Tagfelvételi kérelem elbírálása,
  11. Tiszteletbeli taggá nyilvánítás.

 

9.2.6. Az elnökség beszámolási kötelezettséggel tartozik a közgyűlés felé.  Az elnökség éves munkájáról beszámolót készít és azt jóváhagyás végett a közgyűlés elé terjeszti.

 

9.2.7. Az elnökség ülésein hozott döntésről az elnök folyamatos sorszámozású nyilvántartást vezet, amelyről megállapítható az elnökség döntésének:

  1. Tartalma
  2. Időpontja
  3. Hatálya
  4. A döntést támogatók és ellenzők számaránya.

 

9.2.8. Az elnökség határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki, vagy akinek közeli hozzátartozója, (Ptk. 685.§. b.) pont) élettársa (a továbbiakban együtt: hozzátartozó) a határozat alapján:

  1. kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy
  2. bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletben egyébként érdekelt.

 

9.2.9. Az elnökség döntéseit az érintettekkel emailben és az egyesület weblapján (www.kukse.hu) közli, amelyeket évente legalább egyszer a közgyűlésen ismertetni kell, a sportegyesület működésére, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodására vonatkozó beszámolóval együtt.

Az Alapítók illetve a támogatók és az érdeklődők a sportegyesülettel kapcsolatos bármely ügyben a sportegyesület elnökétől és az elnökség tagjaitól jelentést, a sportegyesület esetleges munkavállalóitól pedig tájékoztatást, vagy felvilágosítást kérhetnek, továbbá az egyesület könyveibe és irataiba hivatali órákban bármikor betekinthetnek, azokat megvizsgálhatják, azokról – saját költségükre – másolat kiadását kérhetik az egyesület elnökéről.

 

9.2.10. Az egyesület éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. Az egyesület közhasznúsági jelentését tagjai részére emailben elküldi illetve az egyesület www.kukse.hu weboldalán is közzéteszi.

 

9.2.11. Az elnök és az elnökség tagjai, illetve az ennek jelölt személyek kötelesek valamennyi érintett közhasznú szervezetet előzetesen tájékoztatni arról, hogy ilyen tevékenységet egyidejűleg más közhasznú szervezetnél is betöltenek.

 

 

 

 

9.3. Az egyesület felügyeleti szerve a Felügyelő Bizottság.

 

9.3.1. A Felügyelő Bizottság létszáma 3 fő, tagjait a közgyűlés választja.

A közgyűlés által választott Felügyelő Bizottsági tag visszahívásához egyhangúság szükséges. A Felügyelő Bizottság az elnökség állandó ellenőrző szerve.

A megválasztott Felügyelő Bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak.

 

9.3.2. A felügyelő bizottság tagjai:

Elnök: Óvári Ferenc (Komárom, Petőfi Sándor utca 111.)

Többi tagja: Jordán Antal (Komárom, Szent László utca 17.), Sebestyén Attila (Komárom, Gróf Zichy Miklós utca 3.)

 

9.3.3. A Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása 2016. november 18-ig tart.

 

9.3.4. A Felügyelő Bizottság üléseit a felügyelő bizottság elnöke hívja össze, legalább évente egyszer, írásban a felügyelő bizottsági ülést megelőző legalább 8 nappal az időpont, a hely és a napirend közlésével.

A Felügyelő Bizottság akkor határozatképes, ha valamennyi tagja jelen van.

A Felügyelő Bizottság határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza.

A Felügyelő Bizottság elnöke köteles elkészíteni a Felügyelő Bizottság ügyrendjét.

 

9.3.5. A Felügyelő Bizottság feladatai:

  1. saját ügyrendjének kidolgozása
  2. a törvényességben kifejeződő társadalmi érdek megóvása,
  3. az egyesület elnökségének ellenőrzése,
  4. a közgyűlés elé terjesztett valamennyi – a közgyűlés által fontosnak ítélt – jelentés, a mérleg- és vagyonkimutatás megvizsgálása, és a vizsgálat eredményének ismertetése,
  5. a Felügyelő Bizottság jelentésének ismertetése nélkül a jelentésekről, a mérlegekről nem hozható határozat,
  6. a közgyűlés összehívása, ha
    1. az egyesület elnöke elmulasztja,
    2. az egyesület érdekei úgy kívánják,
    3. az egyesület képviselete az elnök ellen indítandó pereknél.

 

9.3.6. A Felügyelő Bizottság jogai:

  1. az elnökségtől, az elnöktől jelentés vagy felvilágosítás kérése
  2. az egyesület könyveibe és irataiba való betekintés
  3. a vizsgálatokhoz szakértő igénybevétele
  4. a közgyűlésen való részvétel és felszólalás.

 

9.3.7. Nem lehet a felügyelő szerv elnöke vagy tagja az a személy, aki

  1. a vezető szerv elnöke vagy tagja,
  2. a közhasznú szervezettel a megbízatásán kívüli más tevékenység kifejtésére irányuló munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, ha jogszabály másképp nem rendelkezik,
  3. a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásából részesül – kivéve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatásokat, és a társadalmi szervezet által tagjának a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatást -, illetve
  4. az a)-c) pontban meghatározott személyek hozzátartozója.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0  tartózkodás

 

 

9/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 9.2.3. és 9.2.9 pontjának módosítása az elnökségi határozatok kommunikálásának módjáról

 

Jelenlegi szöveg:

Az elnökség döntéseit az érintettekkel ajánlott levélben közli, amelyeket évente legalább egyszer a közgyűlésen ismertetni kell, a sportegyesület működésére, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodására vonatkozó beszámolóval együtt.

Az Alapítók illetve a támogatók és az érdeklődők a sportegyesülettel kapcsolatos bármely ügyben a sportegyesület elnökétől és az elnökség tagjaitól jelentést, a sportegyesület esetleges munkavállalóitól pedig tájékoztatást, vagy felvilágosítást kérhetnek, továbbá az egyesület könyveibe és irataiba hivatali órákban bármikor betekinthetnek, azokat megvizsgálhatják, azokról – saját költségükre – másolat kiadását kérhetik az egyesület elnökéről.

Az egyesület éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. Az egyesület közhasznúsági jelentését a Komthermál Kft. honlapján is közzéteszi.

 

 

Módosított szöveg:

 

9.2.9. Az elnökség döntéseit az érintettekkel emailben és az egyesület weblapján (www.kukse.hu) közli, amelyeket évente legalább egyszer a közgyűlésen ismertetni kell, a sportegyesület működésére, szolgáltatásai igénybevétele módjáról, éves gazdálkodására vonatkozó beszámolóval együtt.

Az Alapítók illetve a támogatók és az érdeklődők a sportegyesülettel kapcsolatos bármely ügyben a sportegyesület elnökétől és az elnökség tagjaitól jelentést, a sportegyesület esetleges munkavállalóitól pedig tájékoztatást, vagy felvilágosítást kérhetnek, továbbá az egyesület könyveibe és irataiba hivatali órákban bármikor betekinthetnek, azokat megvizsgálhatják, azokról – saját költségükre – másolat kiadását kérhetik az egyesület elnökéről.

 

9.2.10. Az egyesület éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. Az egyesület közhasznúsági jelentését tagjai részére emailben elküldi illetve az egyesület www.kukse.hu weboldalán is közzéteszi.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

10/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 9.3.2. pontjának módosítása, új Felügyelő Bizottság választása

 

Jelenlegi szöveg:

A bizottság elnöke jelenleg: Kiss János 2900 Komárom, Babits M. u. 65. szám alatti lakos

Többi tagja: Kis János 2890 Tata, Hajdú u. 8. szám alatti lakos és Smid Ferenc 2900 Komárom, Vág u. 3. szám alatti lakos

 

A Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása 2015. augusztus 27-ig tart.

 

Módosított szöveg:

 

9.3.2. A felügyelő bizottság tagjai:

Elnök: Óvári Ferenc (Komárom, Petőfi Sándor utca 111.)

Többi tagja: Jordán Antal (Komárom, Szent László utca 17.) és Sebestyén Attila (Komárom, Gróf Zichy Miklós utca 3.)

 

9.3.3. A Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása 2016. november 18-ig tart.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

11/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 10.2. pontjának módosítása, új Elnökségi tagok választása

 

Jelenlegi szöveg:

A sportegyesület elnöke: Szeidl Balázs 2900 Komárom, Babits M. u. 24. szám alatti lakos

Az alelnökök: Tóth Boldizsár 2900 Komárom, Maros u. 11. szám alatti lakos, Varga Károly 2900 Komárom, Ghyczy K. u. 11. szám alatti lakos, Both András 2900 Komárom, József A. u. 1. szám alatti lakos.

 

 

Módosított szöveg:

10.1. A sportegyesület elnöke: Szeidl Balázs 2900 Komárom, Babits M. u. 24. szám alatti lakos

10.2. Az alelnökök: Both András 2900 Komárom, József A. u. 1. szám alatti lakos és Lugasi Helga 2900 Komárom, Ghyczy K. u. 11. szám alatti lakos

AZ elnökség megbízatása 2015.08.27-ig tart.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

.

 

 

 

12/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 10.3. pontjának módosítása az elnök és alelnökök bankszámla feletti rendelkezési jogáról

 

Jelenlegi szöveg:

A bankszámla felett való rendelkezéshez minden esetben két személy együttes aláírására van szükség: e körben az elnökség két tagja együttesen jogosult aláírni.

 

Módosított szöveg:

10.3. A sportegyesületet az ügyvezető elnök képviseli, képviseleti jogkörében egy személyben ír alá.

a nem a sportegyesület elnöke az aláíró és jogszabály a nyilatkozat érvényességéhez írásbeli alakot kíván, két elnökségi tag együttes aláírása szükséges. A bankszámla felett való rendelkezéshez az elnök és az alelnökök  egy személyben történő aláírására van szükség.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

13/3/2011. (2011.11.18.) határozat: Az Alapszabályzat 10.4. pontjának módosítása a pénzkezelés rendjéről

 

Jelenlegi szöveg:

A pénzkezelés rendje:

A számlával igazolt működési költségek kivételével kifizetést teljesíteni csak az elnökség döntése alapján két elnökségi tag együttes aláírásával lehetséges.

A házi pénztárat az ügyvitel ellátásával megbízott elnök kezeli.

A pénzügyi iratok tárolása az egyesület székhelyén történik.

 

Módosított szöveg:

A pénzkezelés rendje:

A számlával igazolt működési költségek kivételével kifizetést teljesíteni csak az elnökség döntése alapján két elnökségi tag együttes aláírásával lehetséges.

A házi pénztárat az ügyvitel ellátásával megbízott elnök illetve az Elnökség által felhatalmazott személy kezeli.

A pénzügyi iratok tárolása az egyesület könyvelőjénél történik.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

14/3/2011. (2011.11.18.) határozat: A Szervezeti és Működési Szabályzat III. pontjának módosítása az egyesület szervezeti felépítéséről (Technikai vezetőséggel és Könyvelővel való kiegészítés)

 

 

Jelenlegi szöveg:

Az egyesület szervezeti felépítése:

1.) Közgyűlés

2.) Elnökség

3.) Elnök

4.) Felügyelő Bizottság

5.) Szakmai irányító (edző)

6.) Gazdasági vezető

 

 

Módosított szöveg:

Az egyesület szervezeti felépítése:

1.             Közgyűlés

2.             Elnökség

3.             Elnök

4.             Felügyelő Bizottság

5.             Technikai Vezetőség (sporttevékenység irányítói)

6.             Könyvelő

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

 

15/3/2011. (2011.11.18.) határozat: A Szervezeti és Működési Szabályzat 2.11. pontjának módosítása aláírási és utalványozási jogról

 

Jelenlegi szöveg:

2.11. Aláírási és utalványozási jog

A sportegyesületet az ügyvezető elnök képviseli, képviseleti jogkörében egy személyben ír alá.

Ha nem az egyesület elnöke az aláíró és jogszabály a nyilatkozat érvényességéhez írásbeli alakot kíván, két elnökségi tag együttes aláírása szükséges.

A bankszámla felett való rendelkezéshez minden esetben két személy együttes aláírására van szükség: e körben az elnökség két tagja együttesen jogosult aláírni.

 

A pénzkezelés rendje:

A számlával igazolt működési költségek kivételével kifizetést teljesíteni csak az elnökség döntése alapján két elnökségi tag együttes aláírásával lehetséges.

A házi pénztárat az ügyvitel ellátásával megbízott elnök kezeli.

A pénzügyi iratok tárolása az egyesület székhelyén történik.

 

Módosított szöveg:

2.11. Aláírási és utalványozási jog

A sportegyesületet az ügyvezető elnök képviseli, képviseleti jogkörében egy személyben ír alá. Ha nem a sportegyesület elnöke az aláíró és jogszabály a nyilatkozat érvényességéhez írásbeli alakot kíván, két elnökségi tag együttes aláírása szükséges. A bankszámla felett való rendelkezéshez az elnök és az alelnökök  egy személyben történő aláírására van szükség.

 

A pénzkezelés rendje:

A számlával igazolt működési költségek kivételével kifizetést teljesíteni csak az elnökség döntése alapján két elnökségi tag együttes aláírásával lehetséges.

A házi pénztárat az ügyvitel ellátásával megbízott elnök illetve az Elnökség által felhatalmazott személy kezeli.

A pénzügyi iratok tárolása az egyesület könyvelőjénél történik.

 

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 18 igen, 0 nem, 1 tartózkodás

 

 

 

16/3/2011. (2011.11.18.) határozat: A Szervezeti és Működési Szabályzat 3. pontjának módosítása és kiegészítése az elnök szerepéről és feladatairól

 

Jelenlegi szöveg:

Az elnök feladatai különösen:

a. Összehívja és levezeti az elnökség üléseit,

b. Előterjeszti az elnökség munka és üléstervét, ügyrendjét,

c. Képviseli az egyesületet harmadik személyek, bíróság, más hatóságok előtt,

d. Aláírási jogkört gyakorol, két tanú aláírásával visszterhes szerződéseket köthet,

e. Felügyeli az egyesület törvényes és szabályszerű működését,

f. Ellenőrzi a közgyűlés és az elnökség határozatainak végrehajtását,

g. Kidolgozza az elnökség munkájáról szóló beszámolót és a közgyűlés elé terjeszti,

h. Tájékoztatja a hírközlő szerveket az egyesület tevékenységéről,

i. Munkáltatói jogkört gyakorol az egyesület alkalmazottai felett,

j. Ellátja mindazon feladatokat, amelyeket a jelen alapszabály, illetőleg a közgyűlés, vagy az elnökség a feladatkörébe utal.

 

Módosított szöveg:

Az elnök feladatai különösen:

  1. Összehívja és levezeti az elnökség üléseit,
  2. Előterjeszti az elnökség munka és üléstervét, ügyrendjét,
  3. Képviseli az egyesületet harmadik személyek, bíróság, más hatóságok előtt,
  4. Aláírási jogkört gyakorol, két tanú aláírásával visszterhes szerződéseket köthet,
  5. Felügyeli az egyesület törvényes és szabályszerű működését,
  6. Ellenőrzi a közgyűlés és az elnökség határozatainak végrehajtását,
  7. Kidolgozza az elnökség munkájáról szóló beszámolót és a közgyűlés elé terjeszti,
  8. Tájékoztatja a hírközlő szerveket az egyesület tevékenységéről,
  9. Munkáltatói jogkört gyakorol az egyesület alkalmazottai felett,
  10. Ellátja mindazon feladatokat, amelyeket a jelen alapszabály, illetőleg a közgyűlés, vagy az elnökség a feladatkörébe utal.
  11. Szervezi az egyesület hatékonyságát növelő lehetőségeket, felkutatja az egyesület számára szükséges pénzeszközöket, pályázatokat és irányítja, ellenőrzi az elnyert pénzeszközök felhasználását.
  12. Kezeli az egyesület rendelkezésére álló pénzeszközöket, vezeti a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartását.
  13. Kezeli a készpénzes bejövő és kimenő számlákat, vezeti a kiadási és bevételi pénztárbizonylatokat.
  14. Elkészíti az egyesület pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót és a gazdálkodási terveket.
  15. Irányítja az egyesület marketing tevékenységét.

 

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem,  0 tartózkodás

 

 

 

 

17/3/2011. (2011.11.18.) határozat: A Szervezeti és Működési Szabályzat 5. pontjának módosítása és kiegészítése az edző szerepéről és feladatairól

 

Jelenlegi szöveg:

5.1. Az edzőt az elnökség bízza meg a szerződés alapján 5 éves időtartamra. Munkáját az elnök utasításának megfelelően köteles ellátni.

 

5.2. Szervezi az egyesület hatékonyságát növelő lehetőségeket, felkutatja az egyesület számára szükséges pénzeszközöket, pályázatokat és irányítja, ellenőrzi az elnyert pénzeszközök felhasználását.

Irányítja az egyesület marketing tevékenységét.

 

5.3. Munkájáról havonta köteles beszámolni az egyesület elnökségének.

 

5.4. Tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés és az elnökség ülésein.

 

Módosított szöveg:

5.1. Az edzőket az elnökség bízza meg szerződés alapján. Munkájukat az elnök és a technikai vezetőség utasításának megfelelően kötelesek ellátni.

 

5.2. Az edzők kötelesek elkészíteni az éves, havi és heti edzésprogramok terveit. A terveket számítógépen táblázatkezelő software-rel kell kidolgozni, a terveket el kell küldeni a technikai vezetőség részére, határidők: éves edzésterv december 20., havi edzés terv: minden hónap utolsó napjáig, heti edzés terv: minden vasárnap 22:00 óráig. A heti edzéstervet nyomtatott formában kötelező az edzésen használni.

 

5.3. Az edzők kötelesek éves versenyprogramot készíteni, amit 3 havonta kell pontosítani. Az éves versenyprogramot az elnökségnek el kell fogadni egy határozatban.

 

5.4. Az edzők munkájukról 3 havonta kötelesek írásban beszámolni az egyesület elnökségének.

 

5.5. Az edzők tanácskozási joggal részt vehetnek a közgyűlés és az elnökség ülésein.

 

5.6. Az edzők kötelesek jelenléti ívet vezetni az edzéseken résztvevőkről.

 

5.7. Az edzők tanítványaiktól kötelesek megkövetelni az alábbiakat:

a. Minden sportolónak kötelező tagként belépni a Komáromi Úszóklub Sportegyesületbe ahhoz, hogy az edző foglalkozásain sportolhassanak. A tagok kötelesek megfizetni az érvényben lévő tagdíjat a Közgyűlés által meghatározott értékben és módon.

b. Az edzéseken kizárólag érvényes sportorvosi engedély megléte esetén vehetnek részt.

c. A sportolók minden hónapban kötelesek megvásárolni a Komthermál Kft. ügyvezetője által meghatározott havi uszodabérletet a Komthermál Kft. irodájában.

d. Az edző tanítványai Komáromi Úszóklub Sportegyesület sportolóiként úszóversenyen csak az alábbi feltételek együttes teljesülése esetén szerepelhetnek a sportolók egészségének megőrzése és a Magyar Úszó Szövetség illetve a Komáromi Úszóklub Sportegyesület szabályainak betartása érdekében:

i. A sportoló tagja az egyesületnek tagdíjtartozás nélkül.

ii. A sportoló 6 hónapnál nem régebbi sportorvosi igazolással és „Versenyezhet” véleménnyel rendelkezik.

iii. A sportolónak van a Magyar Úszó Szövetség megyei alszövetsége által kiállított technikai minősítése. Versenyeken csak azokban az úszásnemekben versenyezhet, amiben rendelkezik minősítéssel.

iv. A sportolónak a Magyar Úszó Szövetség kiállította az igazolását úszássportágban, tehát van versenyengedélye.

v. Amennyiben egy sportoló tag szüleinek az anyagi háttere nem teszi lehetővé a tagdíj és uszodabérlet illetve versenyzési költség fizetését, az Elnökségnek joga van szponzorok vagy mecénások segítségével.

 

5.8. Az edző köteles viselkedésével az egyesület jó hírnevét javítani, az egyesület és az érdekeltek (szülők, úszóedzők, támogatók, önkormányzati vezetők, sportvezetők) között jó kapcsolatot kialakítani és fejleszteni az egyesület támogatása és kedvező megítélése érdekében.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

 

18/3/2011. (2011.11.18.) határozat: A Szervezeti és Működési Szabályzat 6. pontjának módosítása és kiegészítése a gazdasági vezető szerepéről és feladatairól

 

Jelenlegi szöveg:

6.1. A gazdasági vezetőt az elnökség bízza meg a szerződés alapján 5 éves időtartamra.

Munkáját az elnök és a szakmai irányító utasításának megfelelően köteles ellátni.

 

6.2. Vezeti az egyesület pénzügyi és vagyoni nyilvántartásait, elkészíti az egyesület pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót és a gazdálkodási terveket.

 

6.3. Kezeli az egyesület rendelkezésére álló pénzeszközöket, vezeti a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartását.

 

6.4. Kezeli a készpénzes bejövő és kimenő számlákat, vezeti a kiadási és bevételi pénztárbizonylatokat.

 

6.5. Munkájáról havonta köteles beszámolni az egyesület elnökségének.

 

6.6. Tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés és az elnökség ülésein.

 

Módosított szöveg:

1.1. A Gazdasági vezetői feladatokat az egyesület vállalkozói jogviszonyban külső könyvelő és tanácsadóval végezteti, a könyvelő kiválasztását az elnökség határozatban rögzíti.

 

A módosítási határozatot a Közgyűlés a következő szavazati aránnyal elfogadja: 19 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

 

 

Mivel több napirend nem került megvitatásra, Szeidl Balázs elnök megköszönte a részvételt és az ülést bezárta.

K.m.f.

 


1. sz. melléklet: Meghívó

 

Kedves Egyesületi Tag!

 

Tisztelettel meghívjuk Önt a Komthermál Kft. Úszóklub SE 3./2011. számú Közgyűlésére.

 

Helyszín: Komthermál Kft. tárgyalóterme, Komárom, Táncsics Mihály utca 34.

Időpont: 2011.11.18. 18:15-19:30

 

 

 

Napirendi pontok

 

  1. Az egyesület nevének módosítása
  2. Az Alapszabályzat 6.1. pontjának módosítása a tagsági viszony keletkezéséről
  3. Az Alapszabályzat 6.2.a. pontjának módosítása a rendes tagok pontosabb meghatározása érdekében
  4. Az Alapszabályzat 6.3. pontjának módosítása a kiskorú tagok képviseletének pontosítása érdekében
  5. Az Alapszabályzat 7.1.g. és d. pontjának módosítása a tagok jogairól és kötelezettségeiről illetve kiegészítő rendelkezés a sportoló tagok kötelező sportorvosi vizsgálatáról
  6. Az Alapszabályzat 8.3. pontjának módosítása a tagdíj kötelezettség elmulasztásának kommunikálási módjáról
  7. Az Alapszabályzat 8.7. pontjának módosítása a közhasznú szolgáltatások igénybevételének és a közhasznú jelentés kommunikálási módjáról
  8. Az Alapszabályzat 9. pontjának pontosítása tagolás és értelmező utalások tekintetében
  9. Az Alapszabályzat 9.2.3. és 9.2.9 pontjának módosítása az elnökségi határozatok kommunikálásának módjáról
  10. Az Alapszabályzat 9.3.2. pontjának módosítása, új Felügyelő Bizottság választása
  11. Az Alapszabályzat 10.2. pontjának módosítása, új Elnökségi tagok választása
  12. Az Alapszabályzat 10.3. pontjának módosítása az elnök és alelnökök bankszámla feletti rendelkezési jogáról
  13. Az Alapszabályzat 10.4. pontjának módosítása a pénzkezelés rendjéről
  14. A Szervezeti és Működési Szabályzat III. pontjának módosítása az egyesület szervezeti felépítéséről (Technikai vezetőséggel és Könyvelővel való kiegészítés)
  15. A Szervezeti és Működési Szabályzat 2.11. pontjának módosítása aláírási és utalványozási jogról
  16. A Szervezeti és Működési Szabályzat 3. pontjának módosítása és kiegészítése az elnök szerepéről és feladatairól
  17. A Szervezeti és Működési Szabályzat 5. pontjának módosítása és kiegészítése az edző szerepéről és feladatairól
  18. A Szervezeti és Működési Szabályzat 6. pontjának módosítása és kiegészítése a gazdasági vezető szerepéről és feladatairól

 

Tájékoztatom, hogy amennyiben 2011.11.18-án 18:15-re a tagok 51%-a nem jelenik meg, a Közgyűlés nem határozatképes. Ebben az esetben, új időpontban, 2011.11.18-án 18:30-19:45-ig Komáromban, a Táncsics Mihály utca 34-es szám alatt, a Komthermál Kft. tárgyalótermében megtartjuk a Közgyűlést a fent részletezett napirendi pontokkal, és a Közgyűlés a megjelent tagok létszámától függetlenül határozatképesnek minősül az eredeti napirendi pontokban.

 

Megjelenésére feltétlenül számítok!

Tisztelettel:

Szeidl Balázs

Elnök

2011. november 9.

This entry was posted in Közgyűlési határozatok. Bookmark the permalink.

Comments are closed.